Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Smutný príbeh v meste. Ochrancu túlavých psov našli bez známok života, obkoleseného jeho štvornohými zverencami
Zdielať na

Smutný príbeh v meste. Ochrancu túlavých psov našli bez známok života, obkoleseného jeho štvornohými zverencami

KOMÁRNO / Dôchodcu, ktorý bol v Komárne známy tým, že vo svojom dome sa staral o túlavých psov, našli dnes bez známok života. Svorka, ktorú prichýlil pod svoju strechu, chránila telo nebohého muža už niekoľko dní.

"Aj kolega tu bol a spolu sme kričali, Martin, Martin, a nikto sa neozval. Každý večer som videla, že sa nesvieti, hovorím, niečo tu nesedí," povedala pani Zuzana. 66-ročného muža, ktorého väčšina Komárňanov poznala ako zvláštneho ochrancu psov, už viac ako týždeň nikto nevidel. 

Samotár, ktorý do svojho domu prichýlil všetkých túlavých psov, plakal, keď mu z množiacej sa svorky pred pár rokmi úradne zobrali viac ako tridsať chlpáčov. Ale štekot, zápach a občas aj útoky psov, ktoré sa dostali cez diery v plote, spôsobovali nepríjemnosti susedom.

"Prijali sme telefonické oznámenie od pani, ktorá je poštárkou v tom rajóne, kde býva ten pán, že má obavu, že sa s ním niečo stalo," potvrdila Adela Tánczos z MsP Komárno. "Aj psov sme už počuli, že čoraz menej štekajú, čo jedli, čo pili... Hrozné je do toho sa zamyslieť," poznamenala Zuzana. 

Na plote sa hromadil chlieb, ktorý ľudia nosili pre jeho štvornohých spolubývajúcich. Dokonca si neprebral ani dôchodok, čo sa predtým nestalo. "Preskočili sme plot, cez otvorené zadné dvere sme vošli dovnútra. Na prvom poschodí sme našli pána aj so psíkmi," priblížil Marián Kiss z MsP Komárno. 

Svorka reagovala na príchodzích agresívne

Chránili si svojho pána, pri ktorom ležali na posteli. "Podarilo sa nám psov upokojiť a zistili sme, že pán už je mŕtvy," doplnil Marián Kiss. 

"Leží v posteli už dlhšiu dobu, psy, ktoré choval, mu zjedli časť hlavy. On nechodil k lekárovi, ani lieky nebral," skonštatovala lekárka záchrannej služby Darina Žingorová. 

"Niekedy celkom normálne hovoril, ale v pozadí človek stále cítil, že niečo tam nefunguje dobre, ale on mal srdce k tým psom," myslí si Zuzana. 

Práve psy boli predmetom sporu so susedmi 

A práve tie boli predmetom konfliktov medzi nebohým mužom a ľuďmi z okolia.

"Nikomu neprajem smrť, ale už tu bude konečne na blízku kľud, bez tých psov, dva ma v lete priamo napadli na ulici," reagovala susedka. 

"Poverený príslušník začal v tejto súvislosti trestné stíhanie pre trestný čin usmrtenia. Okolnosti tohto prípadu sú predmetom vyšetrovania," informovala hovorkyňa KR PZ Nitra Renáta Čuháková. 

"Zaujímavý človek. Na jednej strane mal lásku k tým psom, ale svojským spôsobom, bohužiaľ," uzavrela pani Zuzana. 

Vdove ostali po manželovi len ovce. Aby uživila štyri deti, musí ich predať: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy