Skoro jasno
19°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 2. novembra 1989
Zdielať na

Exkurzia do histórie: O čom sa písalo 2. novembra 1989

ČESKO / SLOVENSKO - Exkurzia do histórie. Pozrite sa na noviny, ktoré vo vtedajšom Československu vyšli druhého novembra 1989 –teda iba pár dní pred začiatkom Nežnej revolúcie.

Orgán ústredného výboru Komunistickej strany Československa Rudé právo komentuje krok maďarského parlamentu, ktorý schválil návrh vlády Maďarskej republiky definitívne zastaviť výstavbu stupňa Nagymáros sústavy vodných diel na Dunaji.

Podotýka, že nie je pochýb o tom, že toto rozhodnutie nie je motivované ekologickými, ale predovšetkým politickými dôvodmi. Denník Slovenského ústredného výboru Socialistického zväzu mládeže Smena prináša na tretej strane krátku správu o tom, že občania Nemeckej demokratickej republiky môžu podľa rozhodnutia Štátnej rady NDR po dočasnom obmedzení opäť cestovať do ČSSR na platný osobný preukaz. Na hraničných priechodoch oboch štátov sa vraj táto skutočnosť nijako osobne neprejavila.

Rudé právo na poslednej strane ponúka telefonický rozhovor s tenistom Milošom Mečířom, v ktorom zdôrazňuje, že olympijskému víťazovi zo Soulu sa na kurtoch opäť darí. V posledných týždňoch porazil napríklad členov amerického daviscupového teamu McEnroa, Changa a Gilberta.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy