Jasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Mestskí policajti konečne uspeli. Poslanci im po dlhom boji schválili výsluhové dôchodky
Zdielať na

Mestskí policajti konečne uspeli. Poslanci im po dlhom boji schválili výsluhové dôchodky

BRATISLAVA / Mestskí a obecní policajti budú môcť v 56 rokoch odísť do výsluhového dôchodku. Schválili to poslanci parlamentu. Títo policajti ako jediní takúto možnosť nemali. Bez zmeny zákona by museli pracovať do veku 64 rokov.

Poslanci NR SR schválili mestským a obecným policajtom výsluhové dôchodky. Na tento moment čakali niekoľko rokov. "Konečne po desiatich rokoch nášho boja zobrali policajti politickú zodpovednosť," uviedol Marcel Mihálik, MsP Piešťany.  Pomoc hľadali na Ministerstve práce, sociálnych vecí a rodiny, tam im odporučili ministerstvo vnútra. Ani tam nepochodili, obrátili sa na Ústavný súd pre diskrimináciu, ale ani tam im nevedeli pomôcť. Nakoniec sa obrátili na poslancov. "Hľadali sme možnosti a riešenia a ako to urobiť tak, aby sme zabojovali a aby to prešlo aj naprieč politickým spektrom," povedala Alena Bašistová, poslankyňa NR SR. "Obecní a mestskí policajti držia slovo. Keď bolo treba prísť, prišli, keď bolo treba hlasovať, tak prišli podporiť poslancov, aby hlasovali," dodal Martin Fecko, poslanec NR SR. 

​Policajti zo všetkých kútov Slovenka sa cítili ako jedna veľká rodina a ich radosť bola bezhraničná. "Mám husiu kožu na tele, pretože to je naozaj veľký úspech. Ja som rád za našich policajtov a ich rodiny," povedal Ján Andrejko, prezident Združenia mestských a obecných polícií SR. 

V pondelok sú mestskí policajti najšťastnejší za celý ich profesionálny život. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy