Zatiahnuté, dážď
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Kalavskej stratifikácia kráča do parlamentu na tenkých nohách. Kollárovci si to s podporou rozmysleli
Zdielať na

Kalavskej stratifikácia kráča do parlamentu na tenkých nohách. Kollárovci si to s podporou rozmysleli

BRATISLAVA / Aj po piatku zostáva dohoda pri schvaľovaní stratifikácie nemocníc otázna. Lídri strany Sme Rodina, stratifikáciu nepodporia, rozmysleli si to. Taký bol ich argument počas rozpravy v parlamente. Hlasovať o zákone reformy nemocníc v prvom čítaní budú pritom poslanci už v pondelok.

V čase otvorenia témy stratifikácie bolo v rokovacej sále v poslaneckých laviciach 20 poslancov zo 150. "Som veľmi šťastná, že tu dnes s týmto zákonom môžem stáť. Netvrdím, že som najmúdrejšia, ale tvrdím, že treba niečo zmeniť. Cieľom zákona je zlepšiť ústavnú zdravotnú starostlivosť, čísla a parametre na Slovensku a koncové výkony situovať do štátnych rúk," povedala ministerka zdravotníctva Andrea Kalavská. 

Od poslankyne SaS Jany Cigánikovej si za víziu reformy nemocníc, pretože reálne dôsledky pocíti pacient až s odstupom rokov, vyslúžila potlesk. "Je to súčasťou nášho reformného diela k zdravotníctvu, presne takáto centralizácia. Považujem to za absolútne kľúčovú vec, len jedna výčitka, že mohlo to byť skôr," povedala. 

"Reforma je potrebná, my chceme, aby v zákone boli čakacie lehoty, a keď nebudú splnené, pacient sa dá operovať v zahraničí," hovorí Marek Krajčí z OĽaNO. "Chcem len tlmočiť stanovisko nášho klubu, my tento návrh zákona nepodporíme," vyjadril sa nečakane Peter Pčolinský zo strany SME RODINA. 

"Nepočul som zásadnú pripomienku vlastne od nikoho, kto sa tu zúčastnil. Teda počul som niekoho zo SME RODINA, ale tí sa mýlia úplne pravidelne, takže niekto relevantný ak by mohol," reagoval poslanec Martin Poliačik. 

Ako zahlasuje pri schvaľovaní reformy nemocníc Smer -SD zostáva otázne i naďalej.

Pozrite si archívnu reportáž o téme: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy