Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
V košickej nemocnici v noci horelo na 9 poschodí. Pacientov previezli do bezpečia
Zdielať na

V košickej nemocnici v noci horelo na 9 poschodí. Pacientov previezli do bezpečia

Archívna reportáž Ilustračné zábery

KOŠICE / V košickej Univerzitnej nemocnice L. Pasteura vo štvrtok v noci zasahovali hasiči. Horelo na 9. poschodí. Pacientov pre istotu previezli na iné poschodie, k žiadnemu úrazu však nedošlo.

"Okolo polnoci horelo na 9. poschodí v areáli na Tr. SNP 1 svetlo nad výťahovými dverami a následne došlo k vznieteniu liatej podlahy. Požiar zaznamenala elektrická požiarna signalizácia a bol uhasený našim zamestnancom pomocou hasiaceho prístroja," informuje hovorkyňa nemocnice Ivana Vaněková. 

Keďže ale tlenie podlahy spôsobilo zadymenie, boli privolaní aj hasiči. K ohrozeniu života nedošlo, pacienti z 9. poschodia, kde sa nachádza Klinika ORL, chirurgie hlavy a krku a I. stomatologická klinika, boli preventívne prevezení na iné - nižšie poschodia.

Požiar spôsobil len malé škody, poškodený je asi 1 m² podlahy a dvere výťahu, ktorý je odstavený. "Momentálne pracujeme na odstránení následkov požiaru, teda prebieha oprava, dezinfekcia a hygienická maľba. Po týchto prácach budú pacienti prevezení späť na 9. poschodie," dodala Vaněková. 

Pozrite si reportáž o najlepších nemocniciach roka 2019: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy