Oblačno
14°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Hasiči zachraňovali psíka, ktorý spadol do hlbokej studne. Museli sa k nemu zlaniť
Zdielať na

Hasiči zachraňovali psíka, ktorý spadol do hlbokej studne. Museli sa k nemu zlaniť

SLAVEC / To, že hasiči nepomáhajú len pri záchrane ľudských životov opäť dokázala aj rožňavská jednotka profesionálov. V obci Slavec spadol do hlbokej studne psík - rodinný domáci miláčik. Majitelia ho nevedeli odtiaľ vytiahnuť. Hasiči sa museli do hlbokej studne zlaniť, aby sa k vystrašenému chlpáčovi dostali.

Psík spadol takmer do 6 metrovej studne s pitnou vodou, jeho majitelia ihneď utekali pre pomoc. Pani Jolane sa nakoniec hasičov podarilo zavolať. Tí sa museli do studne zlaniť, aby psíka vytiahli.

"Pomocou lezeckej techniky sme ho vyslobodili von zo studne," uviedol veliteľ zásahu Dušan Šmelko. Išlo o náročný zásah. Studňa bola úzka a hladina vody v nej vysoká. O záchranu psíka sa pokúšal aj jeho majiteľ, avšak dostal strach. "Nevedel som ho vytiahnuť, nevedel, bál som sa," vraví majiteľ psa Ladislav Máté. 

Radosť zo záchrany domáceho miláčika Lilly bola obrovská. Psíkovi sa našťastie nič nestalo a po vytiahnutí zo studne sa začala vyhrievať na slniečku. "Psík je zachránený, je živý a zdravý," dodal Šmelko. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy