Skoro jasno
14°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Dobroslav Trnka je vraj stále PN. Generálna prokuratúra žiada o strpenie
Zdielať na

Dobroslav Trnka je vraj stále PN. Generálna prokuratúra žiada o strpenie

BRATISLAVA / Kde je bývalý generálny prokurátor Dobroslav Trnka? Takúto otázku si verejnosť kladie už niekoľko dní. Od zverejnenia nahrávky údajného rozhovoru medzi Trnkom a Kočnerom uplynuli takmer dva týždne. Trnka je odvtedy na PN-ke, stále zamestnaný na prokuratúre.

"Ja to môžem j***. Moja idea bola taká, že keď odídem z poj***** prokuratúry, tak sa u vás zamestnám v nejakej bezpečnostnej poje**** službe a chcem mať absolútny pokoj," takto v Denníkom N zverejnenej nahrávke vysvetľuje hlas podobný Trnkovi hlasu podobnému Kočnerovi svoje predstavy o ďalšom pôsobení po konci kariéry na Generálnej prokuratúre SR. Podľa zákulisných informácií je to na spadnutie.
 
Trnkova kariéra od jeho nezvolenia za šéfa prokuratúry ide strmhlav nadol. Posledné správy o priateľských vzťahoch s Kočnerom mu, zdá sa, iba priťažili. "Pán generálny prokurátor si uvedomuje vážnosť situácie. Rieši ju," uviedla hovorkyňa generálnej prokuratúry Andrea Predajňová. Ako, nie je v tejto chvíli celkom jasné. To všetko v čase, keď je samotný Trnka zrejme stále práceneschopný. TV JOJ si to chcela overiť priamo uňho, no svoj telefón nedvíhal. Nedozvedeli sme sa od neho ani to, či mu už prišlo oficiálne predvolanie na policajný výsluch, o ktorom pre Televíziu JOJ hovoril minulý týždeň. "Mne keď dôjde oficiálne predvolanie, samozrejme, ja ho budem akceptovať. Ja som doteraz všetky predvolania akceptoval. Či sa to týkalo vraždy Tupého, či sa to týkalo Mišenku, alebo sa to bude týkať Mišenku, alebo či sa to bude týkať nahrávok Gorily a Threemy a ja neviem čoho. Ja sa vždy na tú políciu dostavím," uviedla Trnka pre TV JOJ 18. októbra.

Na margo svojho bývalého kolegu sa však už nechala počuť aj bývalá elitná prokurátorka Eva Mišíková. Aj jej zásluhou sú dnes za mrežami najväčší slovenskí mafiáni. O Trnkových stykoch s Kočnerom v minulosti vedela. Hovorí, že spolu s kolegami ho na to ešte v čase, keď viedol prokuratúru, upozorňovali. "Z vyjadrení Trnku aj v ostatnom období vyplývalo a on to ani nepopieral, že oni sú kamaráti. Ale žeby takýmto spôsobom komunikovali oni alebo mali nejaké spoločné záujmy, tak toto je pre mňa šokujúce," uvádza advokátka Eva Mišíková.
 
V posledných dňoch sa špekuluje o tom, že Trnka mohol mať v kancelárii nahrávacie zariadenie. Médiami tiež preleteli informácie o častých Kočnerových návštevách Trnku na prokuratúre. "Ja to nemôžem vylúčiť. Asi tí, ktorí takúto skutočnosť potvrdzovali ho naozaj tam videli a majú o tom tú vedomosť," povedala Mišíková. Na to by však mal dať odpoveď samotný Trnka alebo jeho nadriadení, ktorým by to mal v dohľadnom čase osobne vysvetliť. "Chceme poprosiť verejnosť o trochu trpezlivosti a akonáhle to bude možné, bude verejnosť zo strany generálnej prokuratúry informovaná," uviedla Predajňová.

​Pozrite si archívnu reportáž o údajnej komunikácii Dobroslava Trnku s Marianom Kočnerom.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy