Polojasno
Bratislava
Jaroslav
27.4.2024
Diaľnica D3 vyvolala súboj v parlamente. Na ministra dopravy sa zosypala kritika
Zdielať na

Diaľnica D3 vyvolala súboj v parlamente. Na ministra dopravy sa zosypala kritika

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Diaľnica D3 na Kysuciach bola príčinou slovného súboja počas parlamentnej Hodiny otázok. Bývalý koaličný poslanec, teraz však už opozičník Igor Janckulík, sa pýtal premiéra aj ministra dopravy, prečo výstavba v tomto regióne mešká.

Igor Janckulík položil otázku premiérovi, či si je vláda vedomá, že zlá dopravná situácia na Kysuciach trápi a obmedzuje nielen obyvateľov, ale aj zamestnávateľov v regióne, i susedné štáty. Odpoveď neprítomného predsedu vlády prečítal vicepremiér Raši. "Vy sám ste boli splnomocnencom pre prípravu výstavbu rýchlostných ciest. a nepamätám si, že by počas vášho pôsobenia došlo k zdynamizovaniu procesov prípravy alebo, že by sa začalo vo veľkom stavať," uviedol Richard Raši, podpredseda vlády. "Ja ako splnomocnenec vlády som mal jeden a pol človeka pre chod úradu, lebo pán minister Érsek ma od začiatku ignoroval. Ako ja som mal vykonávať svoju činnosť, tak ako vy, koľko máte ľudí, aký máte rozpočet? Teraz len chodíte po východe a rozdávate peniaze daňových poplatníkov. Nehanbíte sa?" pýtal sa Igor Janckulík, poslanec NR SR za KDH.

Rovnaký región a naliehavosť dostavby diaľnice preberal Janckulík aj s ministrom dopravy. "Sú tam ľudia, ktorí robia na dve smeny. Tá rodina sa celý týždeň ani nestretne medzi sebou, lebo jeden čaká v kolónach, druhý čaká v kolónach z roboty do roboty, veď to nie je normále," poznamenal Igor Janckulík. "Ide sa postupne ďalej, len nedá sa z jedného dňa na druhý. Ty sám dobre vieš, koľko si vyžaduje jeden proces, keď nebol nakreslený, keď sa zmenili trasovania, keď nie je dobrá geológia," oponoval Árpád Érsek, minister dopravy SR. 

Minister dopravy vo štvrtok reagoval na kritiku aj mimo rokovacej sály. Tento týždeň totiž na neho pomerne ostro zaútočil koaličný partner Andrej Danko, keď v SNS neprešiel návrh vytvoriť nové ministerstvo. "Nepohol ani prstom pre cestovný ruch, minister Érsek, okrem toho, že nie je schopný stavač diaľnice, ani teraz nevyjadril podporu ministerstvu pre cestovný ruch a šport," povedal na margo ministra Andrej Danko, predseda NR SR. "Toto nie je dobrý trend, viem, že idú voľby, všetko akceptujem, ale že nič nerobíme, to nie je pravda," ohradil sa Árpád Érsek.

Súvisiace články