Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Polícia zasahovala v osade na východnom Slovensku. Má podozrenie z úžery
Zdielať na

Polícia zasahovala v osade na východnom Slovensku. Má podozrenie z úžery

CHMINIANSKE JAKUBOVANY / V jednej z osád na východnom Slovensku zasahovali policajti. Dôvodom je vážne podozrenie z úžery. V rukách polície skončil 36-ročný muž, ktorý mal miestnemu mužovi požičiavať peniaze so 100 percentným úrokom.

Osadu v Chminianskych Jakubovanoch (okres Prešov) obsadilo množstvo policajtov. Na mieste zadržali 36-ročného muža. Toho už obvinili z trestného činu úžery. Podľa policajných informácií mal pravidelne každý mesiac požičiavať peniaze miestnemu mužovi. Malo ísť o 200 eur mesačne.

Za pôžičku požadoval podľa poškodených 100 percentný úrok. Ďalší mesiac, v čase vyplácania sociálnych dávok, mu mali teda vrátiť zakaždým 400 eur. Ak odmietli zaplatiť, prišli podľa nich od obvineného vyhrážky. "Že budeme zabité. Že keď nás chytia, mňa alebo bratov, budú nás zabíjať," vraví poškodená rodina. Ich obavy boli už také vážne, že sa obrátili na políciu. Tá v prípade začala konať.

"Spolu za 12 mesiacov išlo o sumu 2400 eur. Dlžník bol zaviazaný vracať peniaze s vopred dohodnutým úrokom 100 percent," dodala Ligdayová. 

Podozrivý muž je nateraz v policajnej cele. Už najbližších dňoch, pravdepodobne zajtra, by sa mal postaviť pred prešovský okresný súd. Ten rozhodne o tom či bude stíhaný na slobode, alebo za mrežami. "Vyšetrovateľ na obvineného spracoval podnet na väzobné stíhanie," informovala policajná hovorkyňa Jana Ligdayová. 

Pozrite si archívnu reportáž o podobnom prípade: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy