Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Glváč nevidí dôvod na vyvodenie osobnej zodpovednosti. Opozícia žiada jeho odvolanie
Zdielať na

Glváč nevidí dôvod na vyvodenie osobnej zodpovednosti. Opozícia žiada jeho odvolanie

Google News Button Sledovať správy

BRATISLAVA / Opozícia vo štvrtok začala zbierať podpisy na zvolanie mimoriadnej schôdze parlamentu. Cieľom je odvolať Martina Glváča zo Smer-SD z postu podpredsedu NR S, uviedol na tlačovej besede líder hnutia OĽaNO Igor Matovič. Podľa neho robí Glváč hanbu a zubami-nechtami sa drží stoličky podpredsedu národnej rady. Na zvolanie mimoriadnej schôdze je potrebných 30 podpisov.

Predseda SaS Richard Sulík dodal, že ľudia sú znechutení. "Vláda Roberta Fica a teraz vláda Petra Pellegriniho je prerastená s mafiou. Čo riešil Glváč s Marianom Kočnerom, neboli nevinné stretnutia,“ povedal Sulík s tým, že sú to dôkazy, že „gauner“ riadil Slovensko. To je dôvod, prečo sa SaS podľa Sulíka rozhodla pridať k iniciatíve OĽaNO zozbierať podpisy na mimoriadnu schôdzu parlamentu. Podpisy podľa neho zozbierajú veľmi rýchlo. Matovič doplnil, že podpisy stihnú možno zozbierať ešte vo štvrtok a so žiadosťou o podpisy oslovia aj koaličných poslancov.

Glváč zhrnul svoju obhajobu do niekoľkých bodov

Martin Glváč tvrdí, že po tom čo si prečítal údajnú komunikáciu, zverejnenú Igorom Matovičom, skonštatoval.

"1. S Františkom Imreczem som sa v jeho kancelárii, ani v spoločnosti D. Páteka a Mariana Kočnera nikdy nestretol. Na Františka Imreczeho dodnes nemám ani telefónne číslo.
2. Pre mňa v nezrozumiteľnej komunikácii o okresnom úrade, môžem iba uviesť, že sa v nej píše o niečom, čo ani nespadá do kompetencie menovaného odboru na uvádzanom úrade.
3. Odporúčam novinárom, aby si overili ako rozhodovali príslušné úrady v spomínaných veciach a či rozhodovali v prospech Mariána Kočnera.
4. Menovaný Dr. Kundera nie je primárom kliniky a rádiodiagnostiky a nikdy nikoho som takto nefavorizoval.
5. Za vrchol absurdnosti považujem, že by som si mal kupovať loď od Mariána Kočnera," zhrnul Glváč.

V danej veci už podal trestné oznámenie. "Vyzývam orgány činné v trestnom konaní, aby mi oznámili údaje z Kočnerovej Threemy a iných aplikácií, ako boli získané tieto informácie a ktoré osoby mohli týmito údajmi a zariadeniami disponovať a pozmeňovať ich. Kým sa nepreukáže závadovosť mojej údajnej komunikácie a nebudú zodpovedané otázky smerom k orgánom činným v trestnom konaní v súvislosti s touto vykonštruovanou komunikáciou, nebudem sa až do doby, kým sa tieto otázky neobjasnia, vyjadrovať ani ju komentovať. Nevidím dôvod na vyvodenie osobnej zodpovednosti. Chcem zdôrazniť, že nič z toho ma nediskvalifikuje. Je vrcholom absurdnosti, že po vyvodení zodpovednosti za moju údajnú komunikáciu volá Richard Sulík a Igor Matovič," uvádza Glváč.

Matovič v utorok vyzval Glváča, aby predstúpil pred novinárov, objasnil svoju údajnú komunikáciu s Marianom Kočnerom a vzdal sa funkcie podpredsedu parlamentu. Glváč reagoval, že podáva na Matoviča trestné oznámenie. Podľa neho sa Matovič dopustil trestného činu vydierania a hrubého nátlaku a porušuje telekomunikačný zákon. Na stredajšom brífingu Matovič zverejnil časť údajnej komunikácie medzi Glváčom a Kočnerom v aplikácii Viber. V nej sa snažili dosadiť zástupcu riaditeľa SIS.

Líder OĽaNO opakovane vyzval premiéra Petra Pellegriniho, aby konal. Smer-SD by podľa Matoviča nemal Glváča dať na kandidátku do parlamentných volieb 2020. Premiér by tak podľa Matoviča nebol už len „figovým listom“ predsedu Smeru Roberta Fica, ale aj Glváča.

Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy