Polojasno
17°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Do nemocnice prišli s jasným cieľom - kradnúť. Keď sa nedostali k pacientom, vybrakovali chladničky
Zdielať na

Do nemocnice prišli s jasným cieľom - kradnúť. Keď sa nedostali k pacientom, vybrakovali chladničky

NOVÉ ZÁMKY / Na nemocničné oddelenie prišli s jasným cieľom - niečo si vziať. Dvaja muži sa dostali až na 9. poschodie monobloku, keď si ich všimli pracovníci ochrany. Do izieb pacientov sa vďaka nim nestihli dostať, stihli ale preriediť zásoby chladničiek pre pacientov.

Počas návštevných hodín sa do nemocníc na oddelenia dostanú nielen príbuzní pacientov. V priebehu štyroch hodín, do piatej popoludní, cez nemocnicu prejdú stovky ľudí. Podozrivú dvojicu si cez kamerový systém všimli pracovníci vlastnej ochrany. "Hneď ako ich spozorovali sa za nimi chlapi vydali, na tom 9. poschodí ich hneď aj zadržali," uviedol hovorca Fakultnej nemocnice s poliklinikou v Nových Zámkoch Ján Baček. Dvaja muži im totiž neboli úplne neznámi. Keď ich vyzvali, aby sa legitimovali, jednoducho odmietli. "Tým, že bolo podozrenie, že by mali mať nejaké predmety pri sebe, chceli vykonať osobnú prehliadku, v tom momente sa tieto podozrivé osoby priznali ku skutku," dodal Baček. 

Z vreciek a záhrenia sa postupne vynárali jogurty, pečivá, klobása či nakrájaná saláma. Potraviny jednoducho ukradli pacientom, ktorí si ich odložili do chladničky. Tú majú k dispozícii v jedálenskej časti každého oddelenia. "Následne naši chlapi z verejnej ochrany zavolali štátnu políciu, ktorá si prevzala túto dvojicu do svojich rúk," povedal Baček. 

"Polícia riešila jeden priestupok proti majetku, ktorého sa dopustili dve osoby v priestoroch novozámockej nemocnice. Obaja priestupcovia dostali pokutu, ktorú nezaplatili na mieste," uviedla policajná hovorkyňa v Nitre Renáta Čuháková. Polícia sa ďalej zaoberá deviatimi podobnými prípadmi krádeží potravín v nemocnici. "Pracovníci našej verejnej ochrany sú veľmi ostražití, máme kamerový systém nastavený v nemocnici, vďaka ktorému si vedia dosledovať vždy, keď sa tam takéto podozrivé deje," uviedol Baček.

Krádeže sa dejú aj na miestach, kde by ste to nečakali. Nielen v nemocnici, ale aj na fare.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy