Skoro jasno
11°
Bratislava
Lea
29.4.2024
Minister spravodlivosti prezradil, koľko dostala Jankovská odstupné po odchode z funkcie štátnej tajomníčky
Zdielať na

Minister spravodlivosti prezradil, koľko dostala Jankovská odstupné po odchode z funkcie štátnej tajomníčky

BRATISLAVA / Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská dostala 9000€ odstupné, keď odišla z funkcie. Povedal to minister spravodlivosti Gábor Gál na otázku poslanca Ondreja Dostála (Mosti-Híd) v rámci hodiny otázok.

Bývalá štátna tajomníčka Monika Jankovská, ktorej meno sa škandalózne objavuje v údajnej komunikácii s Marianom Kočnerom, neodišla z ministerstva naprázdno. Podľa ministra Gála dostala až 9 000 eur. 

"Je to na základe zákona, ministerstvo spravodlivosti musí ctiť zákon a proste keď niekto má zákonný nárok, nemôžeme to ignorovať," vysvetľuje minister Gábor Gál. Na jeho stranu sa postavil aj samotný premiér. "Pán minister inú možnosť, ako vyplatiť odstupné nemal. Tak hovorí zákon," povedal Pellegrini. 

Jankovská navyše skončila aj ako sudkyňa. Aspoň dočasne. "Disciplinárny senát rozhodol o dočasnom pozastavení výkonu funkcie sudkyne do právoplatného skončenia disciplinárneho konania," uviedla pre TV JOJ hovorkyňa Kancelárie súdnej rady SR.

O tom, či  Monika Jankovská príde úplne o funkciu sudkyne bude disciplinárny senát ešte len rozhodovať na základe ďalšieho disciplinárneho návrhu ministra spravodlivosti. "V prípade, že by bolo medzitým voči nej vznesené obvinenie a mala by byť väzobne stíhaná, musel by to na návrh generálneho prokurátora odsúhlasiť Ústavný súd, tak ako pri všetkých sudcoch," uviedla pre TV JOJ hovorkyňa ministerstva spravodlivosti Zuzana Drobová. 

Pozrite si reportáž: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy