Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na východe Slovenska sa zrútila časť mosta. Polícia ho úplne uzavrela
Zdielať na

Na východe Slovenska sa zrútila časť mosta. Polícia ho úplne uzavrela

MICHALOVCE / V pondelok dopoludnia sa zrútila časť mosta, nachádzajúceho sa medzi obcou Krivošťany a mestom Strážske. Našťastie sa nikto v tejto časti mosta nenachádzal. O tom, čo s mostom bude, musí rozhodnúť statik. Dovtedy bude most uzatvorený.

Časť mosta sa zrútila do rieky Laborec. V tom čase po ňom, našťastie, nikto neprechádzal. Na problémy s mostom upozornil v pondelok ráno jeden z obyvateľov mesta. Osobne ho prišiel skontrolovať primátor. Na mieste zistil, že situácia je naozaj vážna. "Prišiel som na most, skutočne mal pravdu, most sa prehýbal. Z boku sme videli dve praskliny," uviedol primátor Strážskeho Vladimír Dunajčák. 

Primátor okamžite kontaktoval Slovenskú správu ciest. Krátko nato sa dozvedel, že časť mosta sa zrútila. Na miesto bola okamžite vyslaná policajná hliadka, ktorá most z oboch strán uzavrela. "Z dôvodu, že v pravej časti mosta v smere Krivošťany a mesto Strážske došlo k pádu mostovky a celého chodníka v strednej časti mosta sme pristúpili k úplnej uzávierke tohto mosta," uviedol dopravný inžinier ODI v Michalovciach Štefan Švenk. 

Ide o frekventovaný cestný most, ktorý denne využívali vodiči aj chodci. V zrútenej časti mosta sa ale našťastie nikto v osudnom okamihu nenachádzal. Podľa tamojších obyvateľov bol most dlhú dobu v havarijnom stave. Očakávali, že k niečomu podobnému dôjde.

Pre obyvateľov Krivoštian a tiež priľahlých obcí nastal veľký problém. V prípade, že most zostane uzavretý, budú musieť využívať asi 30 kilometrovú obchádzku cez Michalovce. O ďalšej budúcnosti mosta, ktorý spája mesto Strážske s obcou Krivošťany by mal v najbližšej dobe rozhodnúť statik. "Bez statika si nikto nedovolí, aby tu bola povolená premávka. Zrejme statik tak rýchlo nerozhodne a cesta bude uzavretá," dodal Dunajčák.

"Človek, ktorý má na to oprávnenie, zaradil tento most do kategórie číslo štyri. Až pri šestke je ten stav kritický. Tomuto mostu sa nič také nemalo stať. Určite budeme chcieť dať most čo najskôr dokopy, zasadne krízový štáb. Urobíme všetko preto, aby obstarávanie prebehlo čo najrýchlejšie a aby bol most opäť zjazdný," povedal predseda Košického samosprávneho kraja Rastislav Trnka. 

Na Slovensku je v havarijnom stave viacero mostov. Pozrite si archívnu reportáž.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy