Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Príbuzní obetí zrážky s vlakom pri Sabinove chcú zabrániť ďalším obetiam. Neváhajú zablokovať priecestie
Zdielať na

Príbuzní obetí zrážky s vlakom pri Sabinove chcú zabrániť ďalším obetiam. Neváhajú zablokovať priecestie

ROŽKOVANY / Pozostalí, ktorým minulý týždeň pri nehode na železničnej trati pri Rožkovanoch v okrese Sabinov zahynuli manželky a matky nemajú čas smútiť. Pustili sa do boja za vybudovanie železničného priecestia chráneného závorami. Sú presvedčení o tom, že ak by tam závory boli aj v čase nehody, nemuseli by teraz zapaľovať sviečky na hroboch svojich príbuzných.

Deväť dní po nehode sa v kultúrnom dome v Rožkovanoch stretli zástupcovia železníc, polície i správcovia ciest. Prišli aj príbuzní obetí. Tí chcú závory, a to čo najskôr. Ich manželky a mamy im to už síce nevráti, ale podľa nich sa zachránia ďalšie životy. "Nebudeme nikoho tlačiť k múru ale s rečami ma nikto neohúri," uviedol manžel jednej z obetí nehody Miloš Sekerák.

O závorami chránenom priecestí sa hovorí dlhé roky. Zástupcovia železníc ale vysvetľujú, že zo dňa na deň to nie je možné. "Počas spracovania projektu bude rozhodnuté, či tam tie závory výjdu alebo nevýjdu," povedala zástupca Železníc Slovenskej republiky Robert Oravec. 

Pozostalí sú zo stretnutia sklamaní a sú pripravení urobiť niečo razantné. "Povedzte mi, čo budete robiť, keď tú závoru zablokujem, či autom alebo tam dám pásku," povedal Sekerák. 

Zronený syn jednej z obetí nechápe, aký je problém nájsť aspoň dočasné riešenie, kým sa nespracuje potrebná dokumentácia. Už vôbec nechápe, prečo by malo všetko trvať tak veľmi dlho. 

Pozrite si archívnu reportáž o tomto prípade.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy