Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
AUTENTICKÝ ZÁZNAM: Priemyselná kamera zachytila zvuk pádu stíhačky pri Nitre
Zdielať na

AUTENTICKÝ ZÁZNAM: Priemyselná kamera zachytila zvuk pádu stíhačky pri Nitre

NITRA / Pyrotechnici v utorok v Nových Sadoch odpaľovali časť ostrej munície zo zrútenej stíhačky. Z lesa tiež odviezli ďalšie trosky MIG-u 29. TV JOJ sa podarilo získať autentický zvuk z priemyselnej kamery, ktorá zaznamenala pád lietadla.

Na zvukovom zázname počuť prelet stíhačky nad priemyselnou kamerou, krátko na to sa ozvala rana a výbuchy. Po nehode počuť aj zvuk motora.

V miestach, kde dopadla stíhačka boli policajti s vojakmi aj v utorok, odniesli odtiaľ ďalšie kusy vraku. Z lesa sa dopoludnia ozývali aj obrovské výbuchy. V tomto prípade ich ale riadili pyrotechnici. Podľa informácií televízie JOJ tam priamo na mieste odpálili zhruba osem nábojov zo stíhacieho lietadla.

Okolo 17. hodiny dorazila kolóna na leteckú základňu v Sliači aj s ďalšími kusmi havarovaného lietadla. Doviezli ich na dvoch nákladných autách. Les však budú prehľadávať ešte aj v najbližších hodinách, aby v ňom nezostala žiadna munícia. Hľadať budú aj úlomky stíhacieho lietadla MiG-29, ktoré by mohli byť rozpŕchnuté po okolí.

"Pilot stíhacieho lietadla bol z nemocnice prepustený do domáceho liečenia. O jeho zdravotnom stave nemôžeme infromovať, nakoľko nemáme jeho súhlas," uviedla hovorkyňa Ozbrojených sil SR Dana Capáková.

Kusy stíhačky začali zbierať už v pondelok. Pozrite si zábery z miesta nehody.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy