Jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Dievča vynechalo v škole viac ako 400 hodín. Jej matka sa za to postavila pred súd, no nie po prvýkrát
Zdielať na

Dievča vynechalo v škole viac ako 400 hodín. Jej matka sa za to postavila pred súd, no nie po prvýkrát

POVAŽSKÁ BYSTRICA / Štyridsaťdeväťročná žena z Považskej Bystrice si na tamojšom Okresnom súde vypočula rozsudok za to, že jej dcéra nechodila do školy. Ôsmačka vynechala stovky vyučovacích hodín. Jej matka dostala už tretí trest a jej opletačky so zákonom sa ešte nekončia.

Mama, ktorá nedokáže ustrážiť svoju dcéru hovorí, že sa veľmi snažila, aby povinnú školskú dochádzku dodržiavala. Tvrdí, že určitý čas ju dokonca každé ráno odprevadila pred bránu školy, no nestačilo to. Podľa obžaloby ale matka nereagovala na výzvy školy či úradu práce sociálnych vecí a rodiny. A neospravedlnené hodiny stále pribúdali. "Keď som sa pýtala, každý deň, keď prišla zo školy, tak mi povedala, že bola v škole. Aj mi povedala, čo dostala v škole z písomky," vyjadrila sa jej matka. 

V čase od septembra do februára minulého školského roka dievča vynechalo takmer 420 vyučovacích hodín. Preto sa teraz jej mama ocitla na lavici obžalovaných, kde si vypočula verdikt za to, že jej dovolila viesť zaháľčivý spôsob života. "Dostala trest odňatia slobody v trvaní 10 mesiacov s podmienečným odkladom a skúšobnou dobou 24 mesiacov," vyjadril sa sudca Okresného súdu Považská Bystrica. 

Táto žena pritom za rovnaký trestný čin sedela v súdnej sieni už aj predtým, a to dvakrát. A taktiež zakaždým obišla s podmienkou. "Síce bola v minulosti trestne stíhaná aj odstíhaná aj odsúdená za toto, ale má to zahladené," vysvetlil sudca. 

No, a aby toho nebolo málo, mama sa bude zodpovedať za ďalších tristo vymeškaných hodín svojej dcéry z druhej polovice minulého školského roka. Pri takomto trestnom čine hrozí strata slobody až na päť rokov. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy