Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
VIDEO: Pred parlamentom zadržali dvoch migrantov, vyliezli spod autobusu
Zdielať na

VIDEO: Pred parlamentom zadržali dvoch migrantov, vyliezli spod autobusu

BRATISLAVA / Spod turistického autobusu vyliezli pred budovou parlamentu v Bratislave dvaja nelegálni migranti. Podľa informácií TV JOJ sa na Slovensko dostali zo Srbska.

Pred parlamentom ich zadržala policajná hliadka a odviezla ich na oddelenie.

Na fotkách, ktoré má televízia JOJ k dispozícii je vidno ako migranti vyliezajú spod turistického autobusu. Okamžite pri nich boli policajti, prišla aj záchranka. Jedna žena, zrejme turistka, im poskytla vodu.  "Počul som krik českého šoféra autobusu, ktorý viezol čínskych turistov, ktorý sa rozčuľoval na to, že má niekoho pod autobusom, po chvíli mu spoza zadnej nápravy vyliezli dvaja páni," uviedol svedok Ľubomír Ochotnícky.

​Hovorca rýchlej zdravotnej služby Jozef Minár pre TV JOJ uviedol, že migrantov previezli do jednej z bratislavských univerzitných nemocníc. 

Televízia JOJ oslovila aj autobusového prepravcu. "Ako spoločnosť Data Autotrans sa od toho plne dištancujeme, nemáme s tým nič spoločné. Myslím, že za to hovorí aj postup vodiča, ktorý správne ako náhle mal podozrenie, kontaktoval políciu," uviedol konateľ a riaditeľ spoločnost Ján Doškář. 

"Vodič počul nejaký hluk, nejaké klepanie. Neviem, či to boli končatiny, ale v tom momente sa pozrel pod vozidlo. Keď zistil, že sú tam dvaja ľudia, tak kontaktoval políciu, ktorá to potom začala riešiť," dodal Doškář. 

Autobus bol na okružnej jazde po Európe. Začínal v Českej republike, Rakúsko potom pokračoval cez bývalé štáty Juhoslávie - Slovinsko, Bosna a Hercegovina, Chorvátsko, Srbsko - a späť cez Maďarsko a Slovensko do Českej republiky. Vodič hovoril, že sa neželaní cestujúci mohli pripojiť práve v Bosne a Hercegovine, čo by znamenalo, že na spodu autobusu boli zakliesnení zhruba 10 hodín. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy