Jasno
10°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Banská Bystrica v znamení basových tónov. Mesto uvíta unikátny festival Bass Fest+
Zdielať na

Banská Bystrica v znamení basových tónov. Mesto uvíta unikátny festival Bass Fest+

Zdroj: Facebook/Slovak Double Bass Club

BANSKÁ BYSTRICA / Skvelí umelci z domácej i zahraničnej scény, cenné lekcie, fyzioterapia pre hudobníkov, ale aj jedinečná súťaž. Na to všetko sa môžu tešiť malí i veľkí milovníci sláčikov, klasickej a jazzovej hudby, a to už od 23. do 28. septembra v Banskej Bystrici.

Jedinečný slovenský festival určený pre kontrabasistov Bass Fest+ 2019 otvorí už po 10-krát v septembri svoje brány. Nenechajte sa však odradiť, ak vám to so sláčikom veľmi nejde. Pripravené sú lekcie aj pre klaviristov či spevákov. Navyše sa môžu hostia a verejnosť tešiť každý večer na koncerty, na ktorých sa predvedú naozajstní majstri umenia. 

"Prvé dva dni sa vrámci festivalu uskutoční 9.ročník kontrabasovej súťaže Carla Ditters von Dittersdorfa. Potom od 25. do 28. septembra začnú majstrovské kurzy, sympóziá, koncerty každý večer," vraví organizátor podujatia Ján Krigovský s tým, že je sa naozaj na čo tešiť.

Najväčším hosťom jubilejného 10. výročia je Janoska Ensemble. Zoskupenie troch bratov a ich švagra žne slávu po celom svete, či už je to Japonsko, Holandsko, Švajčiarsko alebo USA. Ich štýl vtiahne každého poslucháča do víru energie, hrá sa so známymi hudobnými témami, pričom si dovolí vkročiť do odlišných hudobných disciplín a vytvorí tak jedinečný zážitok.

Bratia Jánoškovci posielajú malú ochutnávku ich tvorby zo Španielska, kde cez víkend koncertovali: 

Pozrite si celý program koncertov: 

Facebook/Slovak Double Bass Club

Súvisiace články

Najčítanejšie správy