Oblačno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Pochod za život prilákal do Bratislavy asi 50 tisíc ľudí
Zdielať na

Pochod za život prilákal do Bratislavy asi 50 tisíc ľudí

BRATISLAVA / Približne 50 tisíc ľudí prišlo do Bratislavy z celého Slovenska, aby sa zúčastnili na národnom pochode za život, ktorého cieľom je dosiahnuť zákaz interrupcií. Napriek tomu, že organizátori vyzvali politikov, aby sa od akcie dištancovali, jedna strana prišla - tá najmenej tolerantná. Inak sa však pochod odohral v pokojnom duchu.

Boj za úplný zákaz potratov prišli do Bratislavy podporiť desaťtisíce ľudí. "Prišli sme to podporiť, aby bol život zachovaný už od počatia," vraví účastník pochodu. 

Kritikom sa nepozdáva napríklad aj to, že by na potrat nemali ísť ani ženy, ktoré boli znásilnené. "Momentálne sa sústreďujeme na ženy, ktoré idú na potrat z vlastnej vôle, teda nebol na nich spáchaný trestný čin," vraví organizátorka akcie Anna Mária Cérovská. Táto téma vyvolávala dilemu aj u zúčastnených pochodu. "Záleží od každej ženy, čiže asi by som tam dala tú voľbu," vraví jedna z účastníčok. 

Organizátori vyzvali politikov, strany, prezidentku a vládne inštitúcie, aby zrušili zákonom zavedenie rozdeľovanie ľudí na "hodných života a nehodných života" za hranicou 12 týždňov tehotenstva. "Život má byť chránený, čiže nemali by sme diskriminovať nenarodené deti," dodáva Cérovská. 

Na akcii sa ukázali aj zdvihnuté vlajky ĽSNS, no organizátori ich viackrát vyzvali, aby ich zložili. "Fakt sa desím, keď tu vidím ĽSNS," panoval aj názor medzi ľuďmi.

Pozrite si archívnu reportáž o pochode Hrdí na rodinu: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy