Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Roky zlej dopravnej situácie priniesli len ďalšiu komplikáciu. Teraz uzatvárajú aj most pre peších
Zdielať na

Roky zlej dopravnej situácie priniesli len ďalšiu komplikáciu. Teraz uzatvárajú aj most pre peších

SVRČINOVEC / Obyvateľom kysuckého Svrčinovca už roky strpčuje život katastrofálna dopravná situácia. A aby toho nebolo málo, teraz im pribudla ďalšia komplikácia. Úrady museli uzavrieť časť mosta, ktorá je určená pre peších.

O dedine Svrčinovec je dobre známe, že chodci tu majú veľké problémy, no a teraz je to ešte oveľa horšie. Najnovšie uzatvárajú ešte aj most, ktorý spája centrum obce s jej okrajovými časťami. Denno-denne po ňom peši prejdú stovky ľudí.

Lenže od minulého týždňa je uzavretý chodník na jednej strane."My sa nemôžeme dostať ani na druhú stranu, tu sa nedá žiť," tvrdí miestna obyvateľka. "Chodník na tom moste slúži pre občanov, aby sa bezpečne dostali do dediny," vysvetľuje starostka Svrčinovca Renáta Majchráková. 


Teraz však títo Kysučania musia riskovať, keď sú nútení dva razy prejsť cez frekventovanú cestu a pritom aj na mieste, kde nie je priechod pre chodcov. "Keď vyjdú z chodníka na hlavnú cestu, nemôžu ísť bezpečne po chodníku na moste, ale musia vstúpiť rovno na cestu," poznamenala starostka. "Mám syna, o ktorého sa bojím, že chodí tadiaľto do školy a padá tam betón," povedala miestna obyvateľka. 

Správca cesty musí čo najskôr konať 

A práve preto, že most sa rozpadáva, je uzatvorený chodník, na ktorý padali kusy betónu. Správca cesty musí túto situáciu čo najskôr riešiť. „ Jednoznačne musíme počítať s nejakými ochrannými sieťami, aby nedošlo k poškodeniu majetku alebo zdravia občanov,“ skonštatoval Ivan Brečka, riaditeľ IVSC Žilina. 

Samotná oprava bude komplikovaná vzhľadom na obrovský nápor dopravy na tomto moste. „Bude sa vlastne opatrne otryskávať, aby odpadlo to, čo je narušené, aj mechanickým obitím," dodáva Brečka. Po následnej diagnostike odborníci navrhnú ďalší postup rekonštrukcie.

Rarita na Slovensku. Starosta do práce chodí s monitorovacím náramkom na nohe: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy