Zatiahnuté
12°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Slovensko zasiahnu tropické teploty: Pripravte sa na viac ako 30 °C
Zdielať na

Slovensko zasiahnu tropické teploty: Pripravte sa na viac ako 30 °C

BRATISLAVA / Do západnej časti Európy sa dostáva veľmi teplý pôvodom tropický vzduch. Znamená to, že sa na mnohých lokalitách Francúzska, ale postupne aj Nemecka, krajín Beneluxu a Veľkej Británie budú prepisovať rekordné tabuľky. Nemusíme ale chodiť napríklad do Francúzska, aby sme zažili horúce počasie. Aj u nás je horúco. 

V stredu maximálna teplota na našom území dosiahla na Podunajskej nížine 34°C. Na severe a východe bolo síce chladnejšie, ale zima nebola. "Aj ďalšie dni tohto týždňa sa budú odohrávať vo vyššom tlaku vzduchu, ale počas víkendových dní sa pridá aj výšková tlaková níž, ktorá nám zabezpečí postupne viac oblakov a aj nejaké zrážky v podobe prehánok a búrok," povedal meteorologička Miriam Jarošová.  

Štvrtok slnečný, ojedinele prehánky, búrky, veľmi teplo. Maximálna teplota dosiahne 30 až 34°C, na severe bude chladnejšie, od 24 do 29°C . Iba slabý vietor. 

V piatok sa zväčší oblačnosť najmä vo východnej časti krajiny, kde sa miestami vyskytnú prehánky, búrky, ktoré môžu byť aj intenzívne. Stále bude ale veľmi teplo. Denné maximum bude od 30 do 35°C, na severe bude miestami okolo 28°C. Vietor iba slabý.  
Víkendové dni budú slnečné, cez deň miestami prehánky, búrky, aj intenzívne. Stále teplo. Maximálne teplota bude od 28 do 33°C, na severe okolo 26°C. "Horúce dni dávajú zabrať nášmu organizmu. Nepodceňujme teda slnko a jeho silu, chráňme sa pred ním, veľa pime a nevykonávajme zbytočne veľké fyzické aktivity, aby sme nasledujúce letné dni prežili v zdraví," upozornila Miriam Jarošová. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy