Oblačno
18°
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
FOTO: Silný dážď sa prehnal Liptovom. Hasiči odčerpávali vodu z frekventovanej cesty
Zdielať na

FOTO: Silný dážď sa prehnal Liptovom. Hasiči odčerpávali vodu z frekventovanej cesty

RUŽOMBEROK / Silný prívalový dážď miestami spojený s krupobitím sa v nedeľu podvečer prehnal Liptovom. Ružomberskí hasiči tak mali prácu. Museli pomáhať pri odčerpávaní vody z križovatky na hlavnom ťahu cez mesto.

Novozrekonštruovanú cestu využívajú vodiči približne mesiac. Okrem tisícok áut, ktoré cez ňu denne prejdu, ju preverili aj dva silné prívalové dažde. Prvýkrát tam hasiči odčerpávali vodu 16. júna, len pár dní po rekonštrukcii cesty. Už vtedy zistili, že kanalizácia je upchatá štrkom a iným stavebným odpadom. "Na novozrekonštruovanej križovatke pri železničnej stanici, na hlavnom ťahu stojí voda. Tu je najväčší problém, lebo po rekonštrukcii máme totálne zapchaté tie zberné koše," uviedol Miroslav Brtko, DHZ Likavka. 

​Prešiel približne mesiac a situácia sa zopakovala. Menšie jazierko, ktoré sa tam vytvorilo, museli prísť aj v nedeľu odčerpať hasiči. "Kanále nestačili brať tú prietrž mračien a hromadila sa tam tá voda, čo znižovalo kvalitu tej cesty a ohrozovalo aj tých vodičov, ktorí tade prechádzali," opísal situáciu Igor Čombor, primátor Ružomberka. Ružomberská radnica vidí problém nielen v nedostatočnom čistení, ale aj v značnom poddimenzovaní kanalizácie v tom úseku. "My sme poukazovali na to, že to nestačí to spádové územie, lebo to berie aj splaškové vody aj dažďové vody zo širokého okolia. Máme tu kanalizáciu, ktorá by to absorbovala a to je viadukt, ktorý je pri križovatke Mondi," doplnil Igor Čombor.

Správca komunikácie tieto pripomienky pri nedávnej rekonštrukcii nezohľadnil. Podľa hovorkyne slovenskej správy ciest, kanalizáciu v danom úseku, po pokládke nového asfaltu, vyčistili, no len čiastočne. "V najbližšej dobe bude prebiehať čistenie kanalizácie prostredníctvom nášho dodávateľa," dodala Lucia Karelová, hovorkyňa SSC.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy