Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Po útoku diviakov sa žena mala stratiť v kroví. Nenašiel ju ani policajný pes
Zdielať na

Po útoku diviakov sa žena mala stratiť v kroví. Nenašiel ju ani policajný pes

ŽILINA / V nedeľu neskoro večer v žilinskej mestskej časti Bánová videl očitý svedok ako stádo diviakov napadlo ženu, ktorá sa vracala domov. Preľaknutá žena sa stratila v hustom kroví. Danielovi sa ju nepodarilo nájsť, privolal tak pomoc.

Daniel na vlastné oči videl, ako pani napadli diviaky a snažil sa jej pomôcť. "Ja som išiel na pešo za ňou a napadli ju z pravej strany. Dostala dosť silný úder do pravého boku a spadla do toho chriaštia a bežala smerom ku rieke," opísal udalosti svedok Daniel. 

Žilinčan bol asi 30 metrov za ženou, a tak sa rozbehol smerom k nej. "Ona kričala a ja som kričal tiež lebo som sa snažil odplašiť tých diviakov," povedal Daniel. Diviaky sa ale podľa Daniela absolútne nenechali zastrašiť. "Boli to zhruba tri dospelé kusy a asi šesť mladých," dodal.

Daniel začal v kríkoch napadnutú ženu hľadať a následne sa snažil privolať pomoc. "Pätnáste auto mi zastavilo, lebo som si nevzal telefón. Nakoniec zastavila pani asi 10 minút sme ju hľadali a volali policajtov," informoval Daniel. Aj oni sa snažili diviakov rozohnať.

Hasiči prehľadávali rieku a aj zarastený breh Rajčianky pomocou termokamery, ženu ale nenašiel ani policajný pes. Všetci tak verili, že sa jej podarilo dostať domov. "To je ten variant v ktorý všetci dúfame, že to tak je. Ale po tom náraze, čo dostala od toho diviaka, ja nie som poľovník, ja neviem, koľko to má kilov, ale bolo to dosť silné," dodal Daniel. 

Aj v obci Valaská Belá majú obyvatelia strach. Po uliciach sa túlajú diviaky. Chovateľ tvrdí, že nikomu neublížia:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy