Jasno
10°
Bratislava
Jozef
19.3.2024
Obyvatelia týchto krajov, pozor: Meteorológovia vydali výstrahy pred búrkami a vysokými teplotami
Zdielať na

Obyvatelia týchto krajov, pozor: Meteorológovia vydali výstrahy pred búrkami a vysokými teplotami

BRATISLAVA / Meteorológovia SHMÚ vydali výstrahy prvého stupňa pred búrkami a vysokými teplotami. Výstraha pred búrkami začne platiť od 12.00 a potrvá až do večera. Obe výstrahy sa ale týkajú len niektorých krajov Slovenska. Denná teplota by v nedeľu mala dosiahnuť maximálne 32 stupňov Celzia.

Výstraha ú pred búrkami platí od 12.00 do 21.00 hodiny večer, informuje o tom SHMÚ.  Týka sa krajov: Banskobystrický, Košický, Prešovský a Žilinský. Meteorológovia tiež vydali výstrahu 1.stupňa pred horúčavami. Tá platí od druhej poobede do približne piatej večer. Horúco by malo najmä byť v Bratislavskom kraji, Banskobystrickom kraji, Trnavskom a Nitrianskom kraji. 

Ak sa vaším mestom či dedinou prehnala búrka, dážď, môžete nám zaslať fotografie a videá na emailovú adresu: noviny@joj.sk, e-redakcia@joj.sk

V nedeľu by mala byť obloha polooblačná až oblačná, len miestami zamračené. Okrem prehánok treba ale počítať aj s krupobitím. Najvyššia denná teplota 25 až 30, v južnej polovici západného, na juhu  stredného a miestami aj na juhu východného Slovenska okolo 32 st. Teplota na horách vo výške 1500 m  by mala byť okolo 16 stupňov. Vietor bude slabý premenlivý, na západe postupne severozápadný vietor 3 až 7 m/s 
(10 až 25 km/h), pri búrkach prechodne zosilnie.

V pondelok nás čaká podobné počasie ako v nedeľu. Bude zväčšená oblačnosť a ojedinele prehánky až búrky.  Najnižšia nočná teplota 19 až 14 stupňov, na Kysuciach, Orave, v Liptove, na Spiši a na Horehroní okolo 12 stupňov Celzia.  Najvyššia denná teplota 27 až 32, v severnej polovici územia 22 až 27 stupňov. Prevažne severný vietor 2 až 7 m/s (5 až 25 km/h), v Banskobystrickom kraji väčšinou bezvetrie alebo slabý vietor.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy