Skoro jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Po nehode vlaku v Trnovci nad Váhom už obnovili jednu koľaj. Porucha ráno ale nastala v Senci
Zdielať na

Po nehode vlaku v Trnovci nad Váhom už obnovili jednu koľaj. Porucha ráno ale nastala v Senci

Archívna reportáž

TRNOVEC NAD VÁHOM /SENEC / Po vykoľajení nákladného vlaku železničiari oznámili, že v úseku Tvrdošovce - Šaľa je doprava obnovená. Vlaky ale premávajú zatiaľ len po jednej koľaji. Situáciu vo štvrtok ráno ale skomplikovala porucha vedenia v Senci. Niektoré spoje nahradila autobusová doprava.

Vlaky v Trnovci nad Váhom už jazdia po jednej koľaji, no len rýchlosťou 30 km/h.. Doprava tu bola od utorka rána ochromená potom, čo sa nákladný vlak  naložený plechmi vykoľajil.  Mimo koľajiska skončili 4 vagóny, náklad sa rozsypal po okolí. Časti z vagónov ležali aj dvadsať metrov od nich.  Strašný buchot bol, normálne dom triaslo, bolo to cítiť," opísal udalosť obyvateľ obce. Doprava v tomto úseku bola nahradená autobusovou. Informovala o tom Železničná spoločnosť Slovensko. 

https://twitter.com/zssk_mimoriadne/status/1148454396621144071

​Po dvoch dňoch je už doprava teda obnovená.  "Jednoduché to v najbližších dňoch nebude, do konca týždňa sa druhá koľaj určite neopraví," uviedlo ZSSK.

Situáciu skomplikovala porucha v Senci

Hoci sa situácia v Trnovci ako tak vyriešila, vlakovú dopravu vo štvrtok ráno skomplikovala porucha trakčného vedenia v Senci. "Vlaky v úseku Nové Zámky - Bratislava budú meškať od 10-50 minút," informovali skoro ráno. 

https://twitter.com/zssk_mimoriadne/status/1149157015777947648

Niektoré vlaky úplne odriekli a ľudia museli použiť autobusovú dopravu. Po pár hodinách poruchu odstránili a doprava bola znova obnovená. 

https://twitter.com/zssk_mimoriadne/status/1149196222479196160

Viac záberov z nehody vlaku v úseku Tvrdošovce - Šaľa nájdete vo videu TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy