Jasno
12°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Foto od vás: Silné búrky s veľkými krúpami narobili problémy v Košiciach i v Michalovciach
Zdielať na

Foto od vás: Silné búrky s veľkými krúpami narobili problémy v Košiciach i v Michalovciach

KOŠICE / Košicami sa vo štvrtok prehnala silná búrka s krúpami, ktoré boli veľké takmer ako pingpongové loptičky. Ľudia sa utekali skryť, no niektorí nestihli dostať do bezpečia svoje autá, a tak došlo aj ku škodám na majetku. Diváci TV JOJ nám posielali fotografie, ktoré sa im podarilo počas bleskovej silnej búrky zachytiť. Silná búrka sa prehnala aj Michalovcami, aj tam ničila okná i garáž.

Michalovcami sa vo štvrtok popoludní prehnala silná búrka. Trvala síce len pár minút, no napáchala nemalé škody. Na sídlisku vietor odfúkol plechovú garáž, ktorá poškodila niekoľko áut. Na inom mieste zase konáre zasiahli zaparkované vozidlo. Prácu tak mali hasiči. 

Najhoršia situácia bola na jednom z michalovských sídlisk, kde lietajúca plechová garáž poškodila autá tamojších obyvateľov. "Vo veľkej búrke dvihlo garáž. Sedem áut to rozbilo a na mojom sa zastavilo," uviedol majiteľ poškodeného vozidla. Plechová garáž letela vzduchom niekoľko desiatok metrov. Poškodila pritom až sedem osobných áut.

Lietajúca garáž spôsobila na autách veľké škody, no našťastie nikomu neublížila. Na miesto museli prísť hasiči, ktorí ju rozpílili a kusy plechov z parkoviska odtiahli do bezpečnej vzdialenosti. Na inom mieste sa vplyvom búrky odlomil konár stromu, ktorý dopadol priamo na zaparkované auto. Porozbíjal na ňom okná a spôsobil preliačiny na karosérii. 

Viete čo robiť počas búrky v horách alebo v lese? 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy