Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Predpoveď počasia. Zvážte pobyt vonku, radí meteorologička
Zdielať na

Predpoveď počasia. Zvážte pobyt vonku, radí meteorologička

BRATISLAVA / Horúce letné počasie u nás pokračuje. Dnešok sa pekne vyhrial na 33°C, ale prúdenie teplého vzduchu bude pokračovať.

V západnej časti nášho kontinentu sa pripravujú na extrémne horúčavy a hľadajú priestory, kde by sa mohli ľudia ochladiť a občerstviť. Stavajú sa stany s klimatizáciou, vodné fontánky a otvárajú sa verejné budovy, aby horúci pôvodom tropický vzduch ľuďom veľmi neublížil. Aspoň také správy idú z Francúzska, kde sa očakáva teplota vzduchu na hodnote 40°C. Ale podobné správy počuť aj z Nemecka a aj českí meteorológovia upozorňujú na teplotu 37°C.

U nás až tak teplo síce nebude, ale treba byť opatrný a zvážiť pobyt vo vonkajších priestoroch v obedňajších hodinách, dostatočne sa hydratovať a chrániť pred slnkom. Streda bude slnečná a mimoriadne horúca, denné maximum bude od 30 do 35°C UV index je vysoký a vysoký aj zostane, je na hodnote 8!
"Ani v ďalších dňoch nebude veľmi chladnejšie, len sa vo štvrtok už od skorého rána pridajú k horúcemu počasiu prehánky a búrky, najmä na severe a východe krajiny sa budú vyskytovať častejšie. Pozor, búrky opäť môžu byť intenzívne! Severná polovica a aj východ krajiny budú preto chladnejšie, 25 až 30, na západe bude stále do 34°C. Bude ale veľká oblačnosť a miestami aj dusno," povedala meteorologička Najlepšieho počasia Miriam Jarošová. 

Piatok bude slnečný, na severe a v hornatých častiach krajiny aj s prehánkami, ale v chladnejšom vzduchu. Denná teplota od 22-23 na severe po 28-29°C na juhu.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy