Zatiahnuté
10°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Slnečné dni sa prestriedajú s búrkami. Takéto počasie čaká Slovensko cez víkend
Zdielať na

Slnečné dni sa prestriedajú s búrkami. Takéto počasie čaká Slovensko cez víkend

BRATISLAVA / V piatok, 21. júna sa o 17.54 hodine oficiálne začína leto. Aj keď podľa teploty tu už leto dávno máme. A máme aj búrky a prehánky, ktoré s letom súvisia. Tie piatkové boli opäť aj intenzívne a s krúpami, ale ešte ani zďaleka nekončia.

Víkendové počasie bude mať pod palcom zvlnený studený front. Ten v sobotu prinesie veľa oblakov k nám a postupne aj na mnohé miesta prehánky, dážď, miestami aj búrky, ktoré opäť môžu byť intenzívne a s krúpami. Pokračovať bude teplo a dusno. Denná teplota dosiahne od 20-23°c na severe po 29-30°C na juhu krajiny. Vietor slabý, prevažne severovýchodný, do 20 km/h. Pri búrkach vietor zosilnie. 

"Nedeľa bude oblačná až zamračená, iba lokálne bude slnečnejšie. Stále na viacerých miestach budú pokračovať prehánky, alebo aj dážď. Búrok bude menej, no stále môžu byť intenzívne. Denná teplota od 20-21 na severe po 27-28°c na juhu. Rozfúka sa severovýchodný vietor do 30, v nárazoch okolo 50 km/h," uviedla meteorologička Miriam Jarošová z Najlepšieho počasia.  
Nový pracovný týždeň bude začínať polooblačnou až oblačnou oblohou s ojedinelými prehánky, či občasným dažďom. Denná teplota sa vráti na hodnoty od 23 na severe po 30°C na juhu. "Teplota sa bude zvyšovať v utorok, keď sa k nám vráti teplo a dusno. Denná teplota v utorok od 25 do 32°C a v stredu bude ešte teplejšie, od 27 do 33°C. Vo štvrtok by mal prejsť studený front, a niečo by malo popršať a zaburácať, ale to je ešte ďaleko," dodala Miriam. 

Slovensko zasiahli silné letné búrky. Viac v reportáži TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy