Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Kočner zmenil názor. Pre tento dôvod o zrušenie väzby nepožiada
Zdielať na

Kočner zmenil názor. Pre tento dôvod o zrušenie väzby nepožiada

BRATISLAVA / Podľa informácií TV JOJ obvinený Marian Kočner po porade s obhajcami netrvá naďalej na už podanej žiadosti o prepustenie z väzby na slobodu. Dôvodom je podozrenie na odpočúvanie porád, ktoré má s obhajcami v leopoldovskej väznici. Stiahnutie žiadosti už písomne doručili Špecializovanému trestnému súdu v Pezinku.

Ako prvá o tom informovala RTVS na svojom facebookovom profile. Portál noviny.sk už vo štvrtok informoval o tom, že Špecializovaný trestný súd v Pezinku bude budúci týždeň v utorok o 09:00 hodine ráno prejednávať Kočnerovu žiadosť o prepustení z väzby. V tej sa nachádza už rok pre prípad známy ako Zmenky, v ktorom je obžalovaný. 

​Ako pre TV JOJ uviedol Kočnerov advokát Michal Mandzák, jeho klient už netrvá na podanej žiadosti o prepustenie z väzby, čo písomne už doručili Špecializovanému trestnému súdu v Pezinku. Ako dôvod tejto zmeny uviedol: "Naďalej pretrvávajú naše podozrenia, že ako obhajcovia Mariana Kočnera sme utajene monitorovaní na našich poradách s klientom. V leopoldovskej väznici, v miestnosti číslo 4 sú podľa nás zaznamenávané naše porady s klientom políciou, čím sú porušované práva na obhajobu." 

Podľa Mandzáka sa Kočner nemôže kvalifikovane pripravovať na obhajobu a preto ani nebude trvať na prejednaní už podanej žiadosti o prepustenie z väzby na slobodu. Predpokladajú, že po prijatí tohto rozhodnutia Špecializovaný trestný súd V Pezinku v utorok nebude vec prejednávať. Televízia JOJ kontaktovala tlačové oddelenie špecializovaného trestného súdu, k prípadu sa pravdepodobne vyjadria oficiálne až v pondelok. 

Pre údajné utajené monitorovanie porád Kočnera s jeho obhajcami už advokáti pripravujú sťažnosť, ktorú chcú poslať Európskej komisii

Podľa zistení TV JOJ z prostredia vyšetrovania v prípade zmeniek nenastala žiadna skutočnosť, ktorá by nasvedčovala tomu, že by sa Kočner v prípade priznal, alebo zmenil doterajší postoj v trestnom konaní. Naďalej odmieta, že by zmenky falšoval. 

O podozrení z odpočúvania porád medzi advokátmi a Marianom Kočnerom hovoril už v minulosti jeho obhajca Marek Para. Išlo však o prípad vraždy Jána Kuciaka a Martiny Kušnírovej, v ktorom je Kočner tiež obvinený: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy