Polojasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Vodiči, pripravte sa: Na niektorých úsekoch bude D1 čiastočne uzavretá
Zdielať na

Vodiči, pripravte sa: Na niektorých úsekoch bude D1 čiastočne uzavretá

Archívna reportáž

Pod výstavbu obchvatu mali nanosiť odpad. Poslanci žiadajú prešetrenie. Pozrite si reportáž.

BRATISLAVA / Diaľničiari upozorňujú vodičov na obmedzenia na diaľnici D1. Od piatka večera začnú s opravou cesty na viacerých úsekoch. Na obmedzenia sa treba pripraviť pri Voderadoch, či Senci.

Pracovníci Národnej diaľničnej spoločnosti začnú s opravou vozovky na D1 už dnes, 21. júna v smere Bratislava - Senec. Od piatej poobede čiastočne uzavrú vonkajší jazdný pruh pravého jazdného pásu. Oprava bude prebiehať na 26  26,5 kilometri (smer Žilina). Vodiči musia na tomto úseku počítať s obmedzením až do pondelka 24. júna do šiestej ráno. 

"Doprava bude vedená vo voľných jazdných pruhoch toho istého jazdného pásu," informovala hovorkyňa NDS Michaela Michalová. Cestári budú na viacerých častiach diaľnice odfrézovavať asfalt a zároveň pokladať nový. 

S ďalším obmedzením pri okrese Senec treba počítať aj v úseku Mierová ulica - Senecká cesta. Vodiči musia spomaliť v pravom jazdnom páse diaľnice D1 (smer Žilina) v km 9,700 - 9,800. S prácami cestári začnú už v piatok o desiatej večer a taktiež potrvajú až do pondelka šiestej ráno. "Oprava vozovky je rozdelená do dvoch etáp. Doprava bude vedená v I. etape vo vonkajšom a v II. etape vo vnútornom jazdnom pruhu," uviedla ďalej NDS. 

Oprava vozovky bude prebiehať aj na ďalších úsekoch, a to Blatné - Voderady, Trnava - Hlohovec a Hlohovec - Piešťany. Úsek Voderady -Blatné bude tiež čiastočne uzavretý. Spomaliť sa preto oplatí na týchto miestach: 

  • vonkajší jazdný pruh ľavého jazdného pásu diaľnice D1 (smer Bratislava) v km 34,000 - 31,000.
  • vonkajší jazdný pruh pravého jazdného pásu diaľnice D1 (smer Žilina) v km 37,000 - 37,500.

Tu sa s prácami začne až v sobotu 22. júna od šiestej rána, hotové by mali byť už v pondelok taktiež o šiestej ráno. 

Pre silné lejaky diaľnicu aj ulice zaliala voda. Pozrite sa, ako to na cestách vyzeralo:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy