Jasno
11°
Bratislava
Marek
25.4.2024
Príbuzná nevidiaceho mladíka: Nevšimnúť si človeka s bielou palicou a označeným vodiacim psom? To ako vážne?
Zdielať na

Príbuzná nevidiaceho mladíka: Nevšimnúť si človeka s bielou palicou a označeným vodiacim psom? To ako vážne?

TRENČÍN / Dvadsaťsedemročný nevidiaci muž sa chcel najesť v motoreste, kde ho s vodiacim psom odmietli obslúžiť. Negatívnu skúsenosť opísali svedkovia, ktorí príbeh zverejnili na sociálnej sieti. Následne sa ale k celému incidentu a najmä k reakcii majiteľa vyjadrili aj blízky nevidiaceho chlapca.

Na Facebookovej stránke Nekŕmte nás odpadom sa ale okrem iného objavila aj reakcia príbuzných mladého muža, na vyjadrenie majiteľa samotného motorestu. "Vážený pán majiteľ. S takýmito prípadmi sa často stretávame a už nemáme silu a energiu vysvetľovať ľuďom skutočnosti a zákon a ničiť si svoje zdravie. Obzvlášť takým, ktorí nerešpektujú zákon aj keď sú informovaní. Nechcela som reagovať. Moja práca a konieckoncov aj moja povaha sa nezlučujú s prejavmi násilia, prípadne arogantného správania, ale na tie vaše...nechcem pomenovať ani čo, musím reagovať." 

Vzápätí na to príbuzná objasnila nezrovnalosti s tvrdením majiteľa, ktorý sa ale dodatočne odmieta k prípadu vyjadrovať. "Incident sa stal 9. júna a nie 15., ako uvádzate. Ďalšia vec, obsluhovali, respektíve neobsluhovali ste nás vy a žiadny personál, ktorý sme si nikde mimochodom nevšimli. Ďalej, miest na sedenie tam bolo až až," vymenovala žena. 

Ďalej žena priznala, že v daný deň urobili ústupok a nechceli obťažovať ľudí, tak sa rozhodli sedieť na terase: "Nehnevajte sa na mňa, ale nevšimnúť si človeka s bielou palicou a riadne označeným vodiacim psom? To ako vážne? Ďalej, absolútne nie je pravda, že by ste reagovali spôsobom, ktorý ste popísali, "že to mení situáciu". O nedostatku miesta na sedenie nebola ani reč. My sme slušne vošli, upozornili vás o zámere vstúpiť do vášho "zariadenia", čo mimochodom nie je naša povinnosť. Nik z nás nie je arogantný a nevynucuje si to, na čo má dokonca zo zákona právo."

"Musím sa úprimne priznať, že mi je ľúto, že sme nepostupovali spôsobom, ktorým by sme sa obhájili (čo je mimochodom v danej situácii žalostné, keď sme sa chceli iba najesť a umožniť vám vykonať to, na čo slúži váš "podnik") a to, usadiť sa aj napriek vášmu vystrkovaniu z dverí a čakať na príchod privolanej policajnej hliadky. Tá by vám vysvetlila snáď bez nejakých sankcií ako sa veci majú. Ale nechceli sme vám robiť zbytočné starosti. A podľa vášho prístupu a a vášho vyjadrenia, sme asi mali tak konať," vyjadrila ľútosť nad nevyužitím svojich práv mladíkova príbuzná. 

Následne podľa ženy odišli so slovami, ktoré mierili malému množstvu stravujúcich sa zákazníkov: "Prajeme vám pekný deň a nehnevajte sa, nechceli sme vám ho pokaziť takýmto incidentom." 

"Ďalšie fakty sú, že sme s pani, ktorá sa tohto všetkého chopila vonku stáli pred vaším motorestom minimálne 20 minút a nik neprišiel," povedala príbuzná a zároveň vyjadrila ľútosť nad následným správaním majiteľa motorestu: "Vážený pán majiteľ. Každá jedna veta je klamstvo. Ja len nerozumiem, prečo ste sa k tomu takto postavili. Či ste naozaj zlý človek alebo si nemienite priznať chybu? Dnes sme tam boli a čakali sme, že sa k tomuto všetkému postavíte čelom a nejako to vyriešime k spokojnosti všetkých. Ale bohužiaľ ste zbabelo strčili hlavu do piesku. Ani jediné slovo ospravedlnenia. Aspoň za vzniknutú situáciu, ak ste stále presvedčený, že máte pravdu."

"A mimochodom, ako mám rozumieť vašemu vyjadreniu o poškodení mena vašej reštaurácie? Pokiaľ si neuvedomujete, kde toto všetko mohlo skončiť, pokiaľ by sme to naozaj chceli riešiť iným spôsobom, vás snáď ospravedlňuje len fakt, že si nie ste vedomý toho, aké silné slová ste použili. Nešli sme vás ani linčovať ani ukameňovať, ale ponúknuť vám šancu to vyriešiť a vy ste ju nevyužili," dodala mladíkova príbuzná a popriala majiteľovi, aby si uvedomil, čo spôsobili a aby prijal skutočnú pravdu.

Zdielať na

Súvisiace články

Najčítanejšie správy