Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Andrej Kiska dostal od kolegov dar. Takto sa im odvďačil
Zdielať na

Andrej Kiska dostal od kolegov dar. Takto sa im odvďačil

BRATISLAVA / Jednu hlavu štátu čaká sťahovanie z paláca, druhú do paláca. Zatiaľ čo Andrej Kiska si balí kufre a viac ako tisíc darov, tím Zuzany Čaputovej ešte ladí posledné detaily i slávnostné šaty na inauguráciu.

V piatok hovorca ešte stále prezidenta Andreja Kisku zverejnil na sociálnej sieti fotografiu darov, ktoré počas svojho pôsobenia Kiska dostal. Podľa Krpelanovho komentára ich je viac ako tisíc. 

Kiska dostal darček na rozlúčku aj od kolegov.

Andrej Kiska ešte chodbami prezidentského paláca prechádza ako hlava štátu, v sobotu ho už ale nahradí Zuzana Čaputová. "Aj od bytu, aj od paláca aj od nášho domu, vždy má kľúče ochranka. Tá vždy prvá vstupuje do dverí," uviedol prezident Andrej Kiska. 

Prezident sa vo štvrtok neoficiálne rozlúčil s čestnou strážou. "My sme pripravení na to, aby sme tu boli pre prezidenta a je jedno, či je to prezident alebo prezidentka," uviedol člen čestnej stráže. Kiska sa sťahuje aj z bratislavského bytu. Zuzane Čaputovej tu necháva aj masážne kreslo s výhľadom na námestie. 

Na sobotu sa pripravuje aj tím Zuzany Čaputovej. Hoci najzásadnejší bude aj inauguračný prejav, doladiť treba aj zasadací poriadok či šaty. Budúca prezidentka už avizovala, že podporí a osloví slovenských návrhárov. "Predchádzalo tomu obrovské množstvo vecí, ktoré sme si museli naštudovať, čo sa momentálne nosí. Nielen súčasné prvé dámy a princezné, ale hlavne som si pozeral panovnícke rody do všetkých historických smerov," uviedol módny návrhár Boris Hanečka. 

Počas celého procesu sa ušilo 13 skúšobných šiat. "Papier znesie všetko, ale konkrétna predstava a identita človeka, či sa mu to páči, či v tom vie rozprávať," dodal Hanečka. 

V sobotu bude mimoriadne teplé počasie, no protokol nepustí. "Bude musieť zniesť tú teplotu v pančuškách, ktoré bude musieť mať aj v tých 37 stupňoch a nebude môcť mať odhalené ramená," objasnila odborníčka na protokol Katarína Diková Strýčková. 

Zuzana Čaputová nedávno predstavila svoj tím. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy