Oblačno
13°
Bratislava
Soňa
28.3.2024
Vlna horúčav pretrváva. Meteorológovia vyhlásili 2. stupeň výstrahy
Zdielať na

Vlna horúčav pretrváva. Meteorológovia vyhlásili 2. stupeň výstrahy

BRATISLAVA / Slovenský hydrometeorologický ústav (SHMÚ) varuje pred vysokými teplotami v južných okresoch západného a východného Slovenska.

Výstraha druhého stupňa na dnes platí od 15:00 v okresoch Pezinok, Senec, Dunajská Streda, Galanta, Šaľa, Nové Zámky, Komárno, Trebišov, Michalovce a Sobrance.

"Ojedinele sa očakáva dosahovanie maximálnej teploty vzduchu 35 °C. Vysoká teplota predstavuje potenciálne nebezpečenstvo pre ľudské zdravie a tvorbu požiarov. Teplota vzduchu je aj v danej ročnej dobe a oblasti zriedkavá a pravdepodobnosť poškodenia zdravia nadmerným zaťažením organizmu u niektorých osôb je vysoká," uviedol SHMÚ na svojej internetovej stránke. Meteorológovia očakávajú, že horúčavy druhého stupňa budú na spomínanom území do 17:00. Najmä na severozápade Slovenska by horúčavy mohli sprevádzať búrky.

​Ako ďalej informuje SHMÚ, výstraha druhého stupňa pred horúčavami sa v piatok rozšíri aj o okresy Skalica, Senica, Malacky, Bratislava, Trnava, Nitra, Levice a na východe Slovenska o okresy Košice okolie, Košice Mesto a Vranov nad Topľou. Výstraha pred vysokými teplotami nie je v piatok vyhlásená iba v Žilinskom kraji a vo zvyšných okresoch platí 1. stupeň meteorologickej výstrahy.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy