Oblačno
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Prehánky a búrky neustúpia. Cez víkend bude ale poriadne horúco
Zdielať na

Prehánky a búrky neustúpia. Cez víkend bude ale poriadne horúco

Ktorá predpoveď počasia je vždy najpresnejšia? Odpoveď na túto otázku prezradila meteorologička Miriam Jarošová

BRATISLAVA / V piatok cez naše územie prechádzal studený front, ktorý sa ale rozpadal. Na ňom sa tvorili prehánky a búrky. Teplota sa tak vyšplhala do takmer 29°C, na severe do 24°C. V sobotu bude naše počasie ovplyvňovať ďalší rozpadávajúci sa studený front, takže prehánok a búrok sa nezbavíme. Bude ale teplejšie ako v piatok.

Sobota bude polojasná, postupne sa bude vyvíjať kopovitá oblačnosť a v nej budú prehánky, búrky. "Zrážky sú pravdepodobnejšie najmä na severe a východe krajiny. Bude teplo. Maximálna teplota bude v intervale 24 až 30°C. Vietor od severozápadu bude fúkať do 25-30 km/h," povedala meteorologička Miriam Jarošová z Najlepšieho počasia. 

Nedeľa už bude pod vplyvom tlakovej výše, ktorej stred sa bude presúvať z alpskej oblasti cez Česko až nad Poľsko. Znamená to, že počasie bude bez výraznejšej zmeny, stále so šancou na prehánky, búrky. Denná teplota bude od 23 na severe po 30 na juhu. Stále bude fúkať severák, do 25 km/h.

"V pondelok k nám začne prúdiť vo vyšších vrstvách atmosféry veľmi teplý vzduch. Pri zemi sa udrží vysoký tlak, ale ten bude slabnúť. Denná teplota sa ešte zdvihne, na 26 až 32°C, pričom prehánok a búrok bude menej. Zostane dusno. Takýto horúci a dusný bude aj utorok," poznamenala Miriam. 

Počasie v nasledujúcich dňoch sľubuje veľmi teplé a horúce chvíle. Pretože bude aj dusno, počasie bude klásť zvýšený nápor na naše zdravie. Dodržujte pitný režim, chráňte sa pred páliacim slnkom. UV index je vysoký a aj naďalej sa bude udržiavať medzi 7-8. Problémy pri takomto počasí môžu mať nielen starí a chorí ľudia, ale aj malé deti a aj mladšie ročníky, ktorí zabudnú na pitný režim.

Rozšírenú predpoveď počasia nájdete vo videu TU:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy