Oblačno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Na horách sú ešte kopy snehu. Liptáci sa rozhodli privolať leto otvorením turistickej sezóny
Zdielať na

Na horách sú ešte kopy snehu. Liptáci sa rozhodli privolať leto otvorením turistickej sezóny

LIPTOV / Napriek tomu, že na horách majú ešte stále kopy snehu, Liptáci v piatok v predstihu otvorili letnú turistickú sezónu. Aj tento rok bude plná noviniek. Veď okrem nového webu a aplikácie čakajú na návštevníkov aj zaujímavé atrakcie a podujatia. A to všetko, ako už tradične, v rozprávkovom duchu.

Liptáci si povedali, dosť bolo zimy a snehu a v historicky najskoršom termíne sa rozhodli na hory prilákať leto. "Tentokrát sme sa rozhodli, že nebudeme na leto čakať, ale že si ho privoláme sami," uviedla Katarína Šarafínová, PR manažérka OOCR Region Liptov.

Počasiu sa totiž po zime stále akosi nechce zobudiť. Ani to ale niektorých odvážlivcov neodradilo od šantenia vo vode. Ako vidno, prímorskú atmosféru možno vychutnávať aj v našich horách. Istota je, že pobyt pri Mare osvieži za každého počasia. "Máme ambíciu vybudovať stredisko, ktoré spĺňa európsky štandard, prímorskú atmosféru, za ktorou ľudia cestujú niekoľko hodín do Chorvátska," povedal Igor Balint, riaditeľ strediska Marina Liptov. 

Aj toto leto bude dominantou regiónu Liptovská Mara, ktorú sa dá vychutnávať z brehu alebo aj priamo na vode, tak ako to robí aj naša úspešná lyžiarka Petra Vlhová s bratom Borisom. "To bol náš sen mať vlastný čln, ťahať sa na lyžiach, na kolese, na wakeboarde a robiť blbosti na vode," potvrdil Boris Vlha, brat našej zlatej lyžiarky. 

Niet pochýb, že Liptov je rozprávkovo krásny región a spoznať ho možno i na jednom mieste. Stačí sa vybrať na niektorý z jeho prázdninových festivalov, prípadne do jeho metropoly. "V Liptovskom Mikuláši budú môcť naši návštevníci stretávať Alberta Einsteina a nášho rodáka, profesora Aurela Stodolu, ktorého 160. výročie narodenia si práve pripomíname," povedal Ján Blcháč, primátor Liptovského Mikuláša. 

Návrat do minulosti bude možný každý piatok v centre mesta.

Turisti si musia dávať pozor v každom ročnom období. Riziká vysokohorskej turistiky sú rôzne:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy