Zatiahnuté
Bratislava
Juraj
24.4.2024
Problémová zeleň v Prešove. Šoféri pre vysokú trávu nevidia na cestu
Zdielať na

Problémová zeleň v Prešove. Šoféri pre vysokú trávu nevidia na cestu

PREŠOV / Vodičov v Prešove trápi mestská zeleň. V niektorých úsekoch im bráni vo výhľade na cestu. Mesto síce začalo s kosením, no jedno z kritických miest niekto z vodičov radšej aspoň udupal.

Tráva na ostrovčeku je taká vysoká, že cez ňu poriadne nevidno na hlavnú cestu. Ďalší podobný úsek je len o niečo ďalej. Takisto pri vychádzaní z vedľajšej cesty na hlavnú. Tu má vodičom výhľad uľahčiť zrkadlo. Ibaže aj v ňom vidno čoraz viac odraz zelene. "V meste Prešov sú ročne vykonávané 4 líniové kosby, popri cestách a 3 vo vnútroblokoch," povedala hovorkyňa mesta Prešov Eva Peknušiaková. 

"Keď viac poprší aj tráva rastie rýchlejšie," hovorí Prešovčanka. O nič lepšie to nevyzerá ani na sídliskách. Niekotré lavičky popri chodníkoch už takmer ani nevidno. Tráva okolo nich je miestami vyššia ako 1 meter. "Evidujeme aj podnety od občanov. Oceňujeme predovšetkým tie, ktoré súvisia s bezpečnosťou cestnej premávky, tieto miesta sa kosia prioritne," dodáva hovorkyňa mesta. 

"Chodím so psíkom von a ani ho nevidno pomaly pre tú trávu. Detské ihrisko, tam sú samé kliešte," hovorí Prešovčanka. "Problémom posledných dní bolo predovšetkým počasie. Aktuálne sa začalo s kosením popri cestách, ktoré je naplánované do polovice júna a následne sa budú kosiť plochy na sídliskách." rozpráva Peknušiaková. 

"Mohli to skôr, lebo fakt na tie lavičky ani sadnúť sa nedá. Príroda asi predbehla ten harmonogram. Dúfajme, že sa počasie umúdri a prídu zase kosiť," dodávajú obyvatelia mesta. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy