Polojasno
12°
Bratislava
Marcel
20.4.2024
Poslanci chcú preveriť vážne podozrenia o odpade, ktorý doviezli pod výstavbu obchvatu. Odpad vraj môže byť kontaminovaný
Zdielať na

Poslanci chcú preveriť vážne podozrenia o odpade, ktorý doviezli pod výstavbu obchvatu. Odpad vraj môže byť kontaminovaný

BRATISLAVA / V parlamente v pondelok zasadne mimoriadny hospodársky výbor. Majú na ňom odsúhlasiť poslanecký prieskum pre výstavbu diaľničného obchvatu Bratislavy.

Opoziční poslanci chcú priamo na mieste preveriť vážne podozrenia, že pod stavbu diaľnice sa naváža odpad, ktorý môže byť aj kontaminovaný. Podľa SaS tak môžu byť ohrozené zdroje pitnej vody na Žitnom ostrove. 

​Predsedníčka výboru pre hospodárske záležitosti Jana Kiššová hovorí, že prieskum treba vykonať už teraz, pretože po dostavbe už bude neskoro. Chcú sa pýtať, kto a ako kontroluje stavbu a preveriť, či sa nepoškodzujú podzemné vody navozenou zeminou. Ministerstvo dopravy uviedlo, že testy zeminy nepotvrdili kontamináciu, avšak bude testovať nepovolené materiály.

Obyčajní ľudia pre podozrenia pri obchvate, ako aj problémy pri výstavbe tunela Višňové zas vyzvali Bélu Bugára, aby odvolal ministra dopravy Arpáda Érseka "Chceme sa konkrétnych ľudí z prvej ruky pýtať, čo sa na tomto obchvate v súvislosti s touto stavbou deje, nemôžeme si totiž už dovoliť čakať do dokončenia stavby," povedala Jana Kiššová, poslankyňa NR SR za SaS. "Najväčšie riziko je podozrenie, že tam boli navážané aj zeminy znečistené ropnými produktami," dodala Anna Zemanová, poslankyňa NR SR za SaS. 

Policajná razia zasahovala na stavbe obchvatu. Pozrite si archívne video: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy