Polojasno
14°
Bratislava
Jela
19.4.2024
Exkluzívne výpovede svedkov nehody Rasťa Žitného
Zdielať na

Exkluzívne výpovede svedkov nehody Rasťa Žitného

K tragickej nehode, ktorej účastníkom bol moderátor Rastislav Žitný, došlo približne 400 metrov za Rohožníkom v smere do Perneku.

"Rodina si nepraje zverejniť akékoľvek informácie o jeho zdravotnom stave," informovala hovorkyňa bratislavskej fakultnej nemocnice Rút Geržová.
Ku kolízii došlo v pravotočivej zákrute približne 400 metrov za Rohožníkom v smere do Perneku. Auto moderátora sa zrazilo s dvoma cyklistami - päťročným chlapcom a jeho 33-ročným otcom. Žitného spolu s chlapčekom previezli okamžite letecky do nemocnice na bratislavských Kramároch, no chlapčeka sa, žiaľ, už lekárom zachrániť nepodarilo. Otca hospitalizovali v Malackách, je však mimo ohrozenia života.

Prvé okamihy boli podľa svedkov veľmi dramatické. Najskôr počuli, že sa "opäť" rúti auto veľkou rýchlosťou, vzápätí nasledoval náraz. Obyvatelia neďalekých záhrad uviedli, že zranený otec ostal v takom šoku, až sa vrhol na moderátora a kričal, že ho zabije. Svedkovia poskytli zranenému chlapčekovi do príchodu záchranárov umelé dýchanie a masáž srdca. Po jeho prevoze do nemocnice so slzami v očiach dúfali, že prvá pomoc mu zachráni život.

Nehoda bola taká vážna, že polícia cestu uzavrela na takmer štyri hodiny. Podľa oficiálneho stanoviska Krajského riaditeľstva policajného zboru v Bratislave spôsobil nehodu "vodič Audi, ktorý z nezistených príčin prešiel v pravotočivej zákrute do protismeru, kde sa zrazil s dvoma cyklistami. Príčiny aj ďalšie okolnosti nehody policajti vyšetrujú," uviedla bratislavská policajná hovorkyňa Alena Toševová.

Zdielať na

Najčítanejšie správy