Polojasno
Bratislava
Jela
19.4.2024
V bardejovskej Poštárke majú údajne viac psov ako detí. Dôvodom má byť vakcinácia zadarmo
Zdielať na

V bardejovskej Poštárke majú údajne viac psov ako detí. Dôvodom má byť vakcinácia zadarmo

BARDEJOV / V bardejovskej Poštárke majú vraj viac psov ako detí. Je to lokalita, v ktorej preventívne a zadarmo vakcinujú psov proti besnote. Pred rokmi totiž v bardejovskom okrese zaznamenali veľký výskyt tejto choroby. Vakcinácia je preto mimoriadne dôležitá.

Štvornohí chlpáči na každom kroku. Väčšinou zmiešaného pôvodu. V bardejovskej Poštárke majú azda najviac psov na počet obyvateľov v okrese. Niektorým miestnym ale populácia psov v tunajšej Poštárke mierne prekáža. Každého psa staršieho ako tri mesiace by mal jeho majiteľ zavakcínovať proti besnote. Za normálnych okolností to stojí okolo 15 eur, tu to ale majú zadarmo. 

Tunajšia regionálna veterinárna správa každoročne spolupracuje s univerzitou veterinárskeho lekárstva. Škola dodá vakcíny a študenti, budúci veterinári,  tak majú prax v reálnych podmienkach. Pri vakcinácii im asistujú aj miestni aktivisti, ktorí sa okrem iného starajú o psíkov v zúboženom stave. 

"Organizujeme to aj kvôli tomu, že v nedávnej minulosti bola na katastrálnom území Bardejova besnotu," vyjadril sa Marek Hudák, riaditeľ RVaPS. Odvtedy sa ju aj vďaka tejto vakcinácii darí držať pod kontrolou. Vakcináciu si študenti vyskúšali priamo v teréne. Niektorí priznali, že mali trošku strach.

Pozrite si rozhovor o tom, či je vhodné mať domáce zvieratá počas tehotenstva:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy