Zatiahnuté
15°
Bratislava
Žigmund
2.5.2024
Elza nám bude chýbať, tvrdia Ružomberčania
Zdielať na

Elza nám bude chýbať, tvrdia Ružomberčania

Jelenica Elza, ktorá už asi tri roky žije na sídlisku v Ružomberku, bola prevezená do veľkej obory v Banskej Bystrici.

Jelenica, ktorá asi 3 roky žije v Ružomberku na sídlisku, rozdelila obyvateľov na dve skupiny. Jedny ju milujú, druhí by boli najradšej, keby sa tam neusídlila.

Vraj im rozhŕňa záhradky, nemôžu von sušiť bielizeň a všade okolo bytoviek majú plno exkrementov. Aj preto previezli jelenicu Elzu 101 kilometrov do novej obory, kde ju čakalo skutočne veľké prekvapenie. Elza ešte netuší ako sa jej zmení život. "Bude nám veľmi chýbať. Kradla nám zo záhradky kapustu, no zvykli sme si, " prezradili nám obyvatelia mestskej časti.

Nik presne nevie, prečo sa jelenica usadila práve medzi bytovkami. Obyvatelia mestskej časti si myslia, že ju niekto postrelil a ona sa bojí vrátiť späť do lesa. Niektorí zároveň však dodávajú, že pre tak nápadné a veľké zviera je život na sídlisku plný nástrah.

Obyvatelia sídliska a lesníci už skúšali Elzu "premiestniť" do voľnej prírody, ale sama sa k nim vrátila. Až v Banskej Štiavnici sa našiel chovateľ s veľkou oborou, ktorý spĺňal potrebné administratívne a chovateľské predpisy, aby sa mohol Elzy ujať. Elza tak bola prevezená viac ako 100 kilometrov do veľkej obory pri Banskej Štiavnici. No a tu ju čakalo veľké prekvapenie. Vo veľkej obore však nebude sama! Čakal ju tam totiž šesťročný jeleň Miško.

Sledujte NOVINY TV JOJ o 19:30!

Zdielať na

Najčítanejšie správy