Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Milan Lučanský: Budeme analyzovať nahrávky medzi Vadalom a Troškovou
Zdielať na

Milan Lučanský: Budeme analyzovať nahrávky medzi Vadalom a Troškovou

BRATISLAVA / Výbor pre obranu a bezpečnosť vypočúva kandidátov na prezidenta Policajného zboru Slovenskej republiky, medzi ktorými je aj súčasný prezident zboru Milan Lučanský. Okrem iného sa vyjadril aj ku komunikácii medzi Antoninom Vadalom a Máriou Troškovou.

Na personálne opatrenia a politický vplyv v NAKA sa kandidáta na post policajného prezidenta opýtal Galko. Milan Lučanský sa v súvislosti s tým vyjadril aj ku komunikácii medzi Antoninom Vadalom a Máriou Troškovou: "Chcem, aby bola NAKA rešpektovaná. Z môjho pokynu bolo dané, aby sa polícia zaoberala nahrávkami, ktoré boli poskytnuté aj od talianskej strany a budeme analyzovať nahrávky medzi Vadalom a Troškovou. Nevylučujem, že Vadala bude k tomu vypočutý cez medzinárodnú spoluprácu," upresnil Lučanský.

Na otázku, či už slovenská strana má nahrávky, ktoré potvrdzujú komunikáciu medzi Antoninom Vadalom a Máriou Troškovou odpovedal zamietavo: "Nie sú to nahrávky medzi pani Troškovou a pánom Vadalom. Keď boli vyšetrovatelia v Taliansku, tak im boli poskytnuté nejaké dátové nosiče, o čom mám informácie, ktoré boli vyhodnotené, že sú problematické a tak sa k tomu pristúpilo. Talianska strana bola urgovaná a bolo deklarované, že je problém s týmito nahrávkami. Na základe toho sa čakalo, či pošlú nejaké kópie alebo nie a mám také informácie, že boli poslané inej súčasti. Takže ja len verím, že tam budú nejaké informácie, ktoré budú použiteľné."

Na tému komunikácie Vadalu s Troškovou sa prednedávnom prvýkrát vyjadril aj líder Smer-SD Robert Fico:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy