Zatiahnuté, dažďové prehánky
Bratislava
Juraj
24.4.2024
FOTO: Medici zbierajú dôkazy pre premiéra. Plesne v nemocniciach
Zdielať na

FOTO: Medici zbierajú dôkazy pre premiéra. Plesne v nemocniciach

BRATISLAVA / V závere minulého týždňa premiér Peter Pellegrini povedal, že ak príde do niektorej z nemocníc a v izbách nájde pleseň, urobí okamžité tvrdé opatrenia voči riaditeľom. Medici teraz majú za úlohu nájsť v nemocniciach plesne.

Pellegriniho rozhorčené vyjadrenie v Klube Hospodárskych novín zdieľala na sociálnych sieťach Študentská rada vysokých škôl. A nielen to, vyzvala svojich členov - medikov, aby jej zaslali dôkazy o výskyte plesní v slovenských nemocniciach.

Za asi 36 hodín od zverejnenia výzvy nazbierali medici premiérovi asi 200 fotografií, ktoré poukazujú na plesne v nemocniciach a to z územia celej republiky.  

"Chceme mu len pomôcť ukázať reálny stav. Ten je naozaj žalostný," uviedol predseda študentskej rady vysokých škôl Bálint Lovász. "Ide o záchody a o sprchy, ktoré by mali spĺňať aspoň minimálne hygienické štandardy a v mnohých prípadoch tomu tak nie je. A tiež to, akým spôsobom sú zanedbané priestory, v ktorých študenti študujú a vykonávajú tú klinickú prax," dodal Bálint Lovász. 

To, že ich skrinky často bývajú vykrádané je vraj jeden z menších problémov.

Približne o dva týždne by tento dôkazový materiál mal mať na stole premiér. "Ja sa tomu nebránim, ja o tej iniciatíve viem. Reflektujem a budem povďačný, keď mi pošlú fotku, popis kde to odfotili, kedy to odfotili a v akom je to zariadení," vyjadril sa premiér Pellegrini. 

Študentská rada vysokých škôl a medici však nechcú ostať iba pri tom, že zozbierajú fotografie a ukážu na skutokový stav v nemocniciach. Ale radi by priložili aj ruku k dielu. Ak nebude iná možnosť, pôjdu pokojne aj maľovať steny. 

Detská nemocnica v Bratislave nedávno riešila aj iný problém. Nemali upratovačky: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy