Zatiahnuté
10°
Bratislava
Vojtech
23.4.2024
Europoslanec Mikolášik o autorských právach, ale aj používaní pesticídov
Zdielať na

Europoslanec Mikolášik o autorských právach, ale aj používaní pesticídov

BRATISLAVA / Europoslanec Miroslav Mikolášik bol hosťom Ranných novín TV JOJ a hovoril nielen o autorských právach, ale aj o používaní pesticídov a postrekov.

Miroslav Mikolášik bol členom špeciálneho výboru Európskej únie, ktorá skúmala práve používanie pesticídov. "Odštartovala to taká vážna téma, kedy bolo použitý určitý pesticíd, ktorý považujú niektorí za karcinogénny. V názore sa tam rozchádzajú dve renomované svetové výskumné pracoviská," povedal s tým, že to skúmali a vydali aj záver. 

Členské štáty sa tak môžu cítiť bezpečnejšie. Zároveň ich ale vyzývajú, aby sa zapojili a spolupracovali na výskume a tiež, aby potom rešpektovali odborné nálezy. "Ja som lekár a mne sa páči ten princíp predbežnej opatrnosti. Čiže ak je niečo možno karcinogénne, tak radšej tomu nevystavujeme naše deti," dodal.  

Dôležité je preto ísť aj voliť a vybrať si tých správnych zástupcov, ktorí budú reprezentovať Slovensko v Európskej únii. Eurovoľby pripadajú na sobotu 25. mája. "Ja by som chcel vyzvať najmä mladých ľudí, o ktorých to je, aby prišli voliť. Je to ich budúcnosť," povedal Mikolášik na záver. 

Zapojte sa do súťaže a vyhrajte možnosť navštíviť redakciu TV JOJ: 

Pozrite si archívnu reportáž o používaní pesticídov na Slovensku: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy