Jasno
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Opozícia spochybňuje riešenie problémov tunela Višňové
Zdielať na

Opozícia spochybňuje riešenie problémov tunela Višňové

VIŠŇOVÉ / Opoziční poslanci spochybňujú vládne riešenie problémov okolo tunela Višňové. Vláda totiž rozhodla, že výstavbu diaľničného úseku Lietavská Lúčka-Dubná Skala opustí taliansko-slovenské konzorcium a po výberovom konaní ju má ukončiť iná firma. Opozičná kritika odznela priamo na stavenisku.

Poslanci slovenského parlamentu si prezreli spomínanú stavbu. Po obhliadke v rámci svojho prieskumu dospeli k názoru, že by bolo lepšie, keby tu zostal zhotoviteľ, ktorý ju doteraz budoval. "Nechýba veľa, aby ten tunel bol sprejazdený, ale problémom sú aj vonkajšie objetky, nie sú ani projekty dorobené," hovorí Ján Marosz, poslanec NR SR za OĽANO. "Videli sme mostné konštrukcie s obnaženým debnením a výstužou, ktoré budú chátrať, budú zvetrávať, to sú všetko veci, ktoré nás budú stáť peniaze," komentuje Miroslav Ivan, poslanec NR SR za SaS. 

Spomenuli aj ďalšie dôvody, prečo nechcú, aby na toto stavenisko prišiel iný zhotoviteľ. Na stretnutí vo Višňovom nechýbali ani predstavitelia Národnej diaľničnej spoločnosti. Podľa nich je vylúčené, aby taliansko-slovenské zoskupenie ďalej pokračovalo v prácach na tomto diaľničnom úseku. "Dohoda hovorí o tom, že zhotoviteľ odíde a nebude stavbu blokovať. Tá dohoda je podpísaná a schválená vládou," dodáva Jiří Hájek, investičný riaditeľ NDS. 
Poslanci Národnej rady SR vyslovili tiež obavy, že pri zmene zhotoviteľa môže nastať situácia, že sa ešte viac predĺži konečný termín dokončenia stavby. Zástupcovia Národnej diaľničnej spoločnosti znova zdôrazňujú, že ich rozhodnutie vysťahovať doterajšieho zhotoviteľa bolo jediným východiskom, aby sa na toto stavenisko znova vrátil pracovný ruch

​Výstavba na frekventovanej diaľnici D1 pokračovala. Pozrite si archívne video: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy