Zatiahnuté
Bratislava
Jela
19.4.2024
Najvyššia verzus najnižšia volebná účasť v mestách: Ako dopadlo to vaše?
Zdielať na

Najvyššia verzus najnižšia volebná účasť v mestách: Ako dopadlo to vaše?

Archívna reportáž

BRATISLAVA / V prvom kole prezidentských volieb zvíťazila Zuzana Čaputová, ktorá sa v druhom kole, 30. marca 2019, stretne s Marošom Šefčovičom. Podľa neoficiálnych výsledkov v každom jednom kraji dominovala Čaputová. Podľa štatistického úradu bola najväčšia volebná účasť v hlavnom meste. Najnižšia bola v Prešovskom kraji v meste Medzilaborce. Pozrite si, ako dopadli ostatné mestá.

Volebná účasť v mestách

Najviac odovzdaných volebných obálok bolo v Bratislave - 232 234. Najmenej bolo na východe v meste Medzilaborce - 3810. 

Pozrite sa, koľko bolo voličov vo vašom meste:


K prvému kolu prezidentských volieb sa vyjadrili aj viaceré zahraničné médiá. "Rozhodnutie voličov podporiť Čaputovú, je odzrkadlením ich frustrácie z vládnucej strany Smer, ktorá bola cieľom protivládnych protestov po vražde novinára Jána Kuciaka pred rokom,"  píše Politico. 

Na výsledky volieb už reagovali aj viacerí slovenskí politici. Niektorí z nich sa ale obávajú, že Slováci sa nechajú nasledujúce dni vtiahnuť do akéhosi klamu. 

Viac reakcií politikov a zahraničných médii nájdete TU:

Zuzana Čaputová získala v prvom kole prezidentských volieb 869 818 hlasov. Jej protivníkom v druhom kole bude Maroš Šefčovič, ktorý v prvom kole získal 400 209 hlasov. Oficiálne výsledky zverejní Štatistický úrad SR v nedeľu 17. marca o 12:00. 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy