Jasno
Bratislava
Valér
18.4.2024
Incident v Medzanoch má dohru. Poslanec, ktorý vyvádzal, sa má vzdať mandátu
Zdielať na

Incident v Medzanoch má dohru. Poslanec, ktorý vyvádzal, sa má vzdať mandátu

Archívna reportáž

MEDZANY / Hnutie Obyčajní ľudia a nezávislé osobnosti vyzvalo poslanca obecného zastupiteľstva obce Medzany v okrese Prešov Antona Vaňa, ktorý hrubým spôsobom narušil priebeh prezidentských volieb, aby sa urýchlene vzdal poslaneckého mandátu.

Vaňo v komunálnych voľbách kandidoval za OĽANO. Ako uviedol hovorca OĽANO Matúš Bystriansky, takéto správanie nie je hodné poslanca obecného zastupiteľstva. Podľa zdroja TV JOJ by mal počet hlasovacích lístkov v obálkach sedieť s tým ktoré mali v komisii označené ako vydané. Miestnosť bude otvorené dlhšie o ten čas ktorý bola zatvorená. 

Na udalosť reagoval aj Igor Matovič na svojej sociálnej sieti.

Podľa medializovaných informácií v popoludňajších hodinách Vaňo pod vplyvom alkoholu zobral volebnú urnu z miestnosti a hodil ju na cestu. Na mieste preto zasahovali policajti. Vyšetrovateľ začal trestné stíhanie pre trestný čin marenia prípravy a priebehu volieb a referenda.

Voľby boli v Medzanoch prerušené v čase od 18:50 do 20:06, keďže bolo potrebné overiť, či nedošlo k odcudzeniu lístkov alebo manipulovaniu hlasovania. O tento čas bolo potrebné predĺžiť aj hlasovanie v obci. Moratórium sa preto predĺžilo do 23:16, až po skončení moratória začne štatistický úrad zverejňovať výsledky prvého kola prezidentských volieb.

Volebnú miestnosť v Medzanoch uzavreli o 23:16.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy