Polojasno
12°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Pri Prešove rastie tunel ako súčasť diaľnice
Zdielať na

Pri Prešove rastie tunel ako súčasť diaľnice

PREŠOV / Kým minister dopravy pri tuneli Višňové netajil kritiku, v Prešove pochválil výstavbu budúceho obchvatu. Jeho súčasťou bude aj dvojrúrový tunel s názvom Prešov.

Na začiatku boli aj protesty, dokonca blokády ciest. Ľudia hromžili, autá trúbili. Ministri sľubovali, no podpísal až ten súčasný - minister Arpád Érsek. Dnes výstavba obchvatu Prešova šliape podľa plánu. Vzniká ďalší diaľničný slovenský tunel, Tunel Prešov. Razia ho dve pracovné skupiny z oboch strán. Stretnúť by sa mali už o pár mesiacov. Tunel je súčasťou diaľničného obchvatu Prešova. Ak všetko pôjde podľa plánu, tak prvé auto ním prejde v roku 2021.

Bezmála 8 kilometrový úsek diaľnice má spojiť Prešov západ a Prešov Juh. Jeho súčasťou bude nielen 18 mostov ale aj spomínaný dvojrúrový tunel, ktorý ponesie názov tretieho najväčšieho mesta. Mesta, ktoré doteraz nemá žiaden obchvat a tranzitná doprava prechádza priamo cez mesto dokonca len pár krokov od historického centra. Prešovčania veria, že čoskoro sa začne aj s výstavbou severného obchvatu takzvanej R4-ky.

Väčšina plánov slovenských diaľnic zostáva len na papieri:

Súvisiace články

Najčítanejšie správy