Skoro jasno
Bratislava
Miroslav
29.3.2024
Muž poslal znepokojujúcu SMS a zmizol. Pátralo po ňom 40 policajtov
Zdielať na

Muž poslal znepokojujúcu SMS a zmizol. Pátralo po ňom 40 policajtov

BANSKÁ BYSTRICA / V plnej pohotovosti bolo v stredu 40 policajtov z Banskej Bystrice aj záchranári z Gabčíkova. Pešo aj na štvorkolkách prehľadávali ťažký lesný terén v oblasti Šachtičky. Pátrali po nezvestnom 41-ročnom mužovi, pretože príbuzným poslal správy, ktoré ich znepokojili.

Zmizol krátko popoludní, príbuzným a kamarátom ešte rozposlal znepokojujúce správy. Do ťažkého lesného terénu preto vyrazila štyridsiatka policajtov aj záchranári z Gabčíkova. Išlo doslova o minúty, nájsť 41 ročného muža museli skôr ako by došlo k nešťastiu. "Boli sme požiadaní políciou z Banskej Bystrice o súčinnosť pri pátraní po nezvestnom, ktorý napísal SMS-ky, v ktorých sa lúčil s rodinou a kolegami," uviedol Ján Culka, Komplexná centrálna záchranná služba Gabčíkovo. "Ihneď po oznámení sme rozbehli rozsiahlu pátraciu akciu, na ktorej sa podieľali desiatky policajtov, vrátane policajného psovoda," informovala Petra Kováčiková, hovorkyňa KR PZ Banská Bystrica. 

​Poslednú stopu našli záchranári neďaleko kameňolomu, kam odtiaľ išiel, ale nikto netušil. Neďaleko Šachtičiek našli zaparkovanú mužovu dodávku, vnútri nechal aj mobilné telefóny. Z auta ale chýbalo lano. "Celé dopoludnie sme dôkladne prehľadávali široké okolie miesta, kde bola zachytená posledná stopa," povedala Petra Kováčiková.

Pátracia akcia trvala až do zotmenia, po viac ako piatich hodinách prišla dobrá správa. Muža spozorovali záchranári na ceste pri lese. Bol mierne dezorientovaný a podchladený. "Momentálne prebiehajú úkony ako ošetrenie, prípadne kontrola, či nemá nejaké zdravotné ťažkosti a už si to polícia rieši ďalej," dodal Ján Culka. Záchranári ho previezli do banskobystrickej nemocnice kde sa ho ujali odborníci.

Súvisiace články

Najčítanejšie správy