Skoro jasno
15°
Bratislava
Jaroslava
26.4.2024
Po víchrici vyrazili do terénu desiatky elektrikárov. Prekonať museli aj ťažký terén
Zdielať na

Po víchrici vyrazili do terénu desiatky elektrikárov. Prekonať museli aj ťažký terén

ORAVA / Po silnej víchrici ostali ešte aj v utorok stovky domácností na strednom Slovensku bez elektriny. Do terénu vyrazili desiatky elektrikárov, škody môžu byť väčšie ako 100 tisíc eur. Najviac si to odniesla Orava, kde je bez prúdu 240 odberných miest. Na Kubínskej holi museli zvládnuť elektrikári opravu v mimoriadne ťažkom teréne. V Dolnom Kubíne sa zas pasujú s popadanými stromami.

​Polámané stĺpy vysokého napätia a padnuté káble. To zanechala extrémne silná víchrica na Kubínskej holi. Len dostať sa s ťažkou technikou k poškodeným stĺpom bolo v zasneženom a ťažko dostupnom teréne viac ako náročné. "Stromy nám pretrhli vodiče, tie posťahovali drevené, ale aj betónové podperné body. V teréne máme stále desiatky mužov," uviedol hovorca Stredoslovenskej distribučnej Miroslav Gejdoš s tým, že niektoré poruchy potrvá odstrániť trošku dlhšie. 

Študenti výpadok elektriny v hoteli  a na zjazdovke vzali športovo. "Zažívame romantiku, pri sviečkach sme hrali hry." Stredisko Kubínska hoľa je mimo prevádzky už druhý deň, jeho vedúci však dúfa, že v stredu už pôdu. 

Aj v Dolnom Kubíne majú stále plné ruky práce. Vo veľkom upratujú. "Robím tu 30 rokov, zažil som tu dve kalamity, ale táto bola horšia ako tá prvá," spomína pilčík Štefan Koreň.

Pozrite si reportáž o víchrici, ktorá v nedeľu zasiahla Slovensko: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy