Jasno
Bratislava
Marek
25.4.2024
Smrteľná nehoda pri Piešťanoch si vyžiadala život cyklistu
Zdielať na

Smrteľná nehoda pri Piešťanoch si vyžiadala život cyklistu

PIEŠŤANY / Tragická nehoda sa stala včera večer neďaleko Piešťan. Po zrážke s osobným vozidlom prišiel o život 66-ročný cyklista. Muž s najväčšou pravdepodobnosťou doplatil na to, že ho na neosvetlenej vozovke nebolo vôbec vidieť. Na mieste tragédie bol aj reportér Krimi Ľubo Trautenberger.

Vydesený muž zavolal na tiesňovú linku 112 v utorok krátko pred siedmou večer. Vracal sa domov z práce, keď sa pred ním vraj znenazdajky objavil cyklista. Došlo k zrážke s fatálnymi následkami. K incidentu došlo medzi obcami Bašovce a Horné Orvište. 

Na miesto dorazili aj všetky záchranné zložky z Piešťan. Cyklistu (66) po náraze odhodilo vedľa cesty, kde zostal nehybne ležať. Zdravotní záchranári spolu s hasičmi sa ho snažili oživiť. "Vyslaní záchranári sa snažili muža oživiť, žiaľ bezúspešne. Lekár musel konštatovať smrť,“ informovala hovorkyňa záchranárov, Alena Krčová. Muž utrpel mnohopočetné zranenia, ktorým na mieste podľahol. 

Podľa vodiča osobného vozidla cyklista údajne jazdil krátko pred zrážkou v protismere, navyše vraj nemal na sebe ani žiadne reflexné prvky. To potvrdila aj polícia s tým, že nielen že bol v tmavom, ale ani na bicykli nemal žiadne osvetlenie.

Presné príčiny jeho smrti ale i to, či bol pod vplyvom alkoholu, ukážu výsledky nariadenej pitvy. Vodič auta sa nezranil a dychová skúška bola u neho negatívna.  

K nehode došlo aj v Zemianskych Kostoľanoch. Otec pod vplyvom alkoholu sadol za volant aj s dvoma dcérami v aute: 

Súvisiace články

Najčítanejšie správy